ייעוץ זוגי: התמודדות עם חילוקי דעות

תאריך פנייה: 28.06.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שלמה
שתיקה רועמת
28.06.2006 • 13:52

ד"ר חסון שלום.
אני גבר בן 50 נשוי קרוב ל 28 שניםבמשך כל שנות נישואינו המריבות שלנו היו גולשות לשתיקות רועמות שנמשכו ימים.בימים אלו שוב נכנסנו למצב זה כאשר כבר למעלה משבועיים אנחנו לא מדברים האחת עם השני, אלא אם כן הדבר נחוץ לעניין טכני בלבד.הכאב של שנינו הוא עצום. לאורך כל השנים ב99 אחוז מהמקרים אני הייתי זה שפתח בדיאלוג להחזיר את היחסים למסלול הרגיל במצבים אלו.לא זכור לי גם מקרה בו כעס שלי או התנהגות של אשתי הביא אותנו למצב כזה.מהצד השני לא נראה לי באמת סביר או נכון שהאשמה היא תמיד שלי.הגעתי למצב שכבר אין לי את כוחות הנפש להתמודד עם המצב הזה. כל זה למרות שאשתי יקרה לי מאוד ואני עדיין רואה את הזוגיות הזאת כדבר יקר וחשוב.אודה לך על תגובה מהירה.

צביה
שתיקה רועמת
28.06.2006 • 23:14

גם לי קורא את אותו הדבר, רק שבמקרה שלי זה הפוך. אני זאת שתמיד מתחילה פיוס וגם לי כבר נמאס להיות הראשונה שתמיד יוזמת פיוס. כרגע אנחנו יושבים ושותקים כל ערב.

ד"ר אורן חסון
כשהמלחמה רועמת, המוזות שותקות
30.06.2006 • 02:41

שלמה יקר,
חבל שלא למדתם להתמודד עם חילוקי דעות עוד בתחילת הנישואים שלכם. לו הייתם מגיעים אז ליעוץ זוגי, היו לכם חיי נישואים כואבים פחות. היום, למרות שקשה יותר יהיה לשנות מנהגים של שנים, זה עדיין אפשרי. מדוע שלא תלכו לעשות זאת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083