ייעוץ זוגי: האם כדאי לפנות?

תאריך פנייה: 22.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מרובע
שכנוע בת זוג לטפול זוגי לפני פרידה
22.10.2006 • 14:37

שלום,
אני גרוש, עם ילדים, חי עם בת זוג מזה 6 שנים, ויש לנו ילדה משותפת בת כשנתיים וחצי.מערכת היחסים בינינו סבלה טלטלות עזות בעבר. בלי להכנס לפרטים, אומר שהטלטלות נובעות מאופי היחסים בינינו, ועוצמתן נובעת מאישיותה של בת זוגי, לדעתי.לאחרונה הודיעה לי בת הזוג שברצונה לסיים את היחסים בינינו. אני מאוד רוצה להמשיך את היחסים בינינו, אוהב אותה למרות העליות והמורדות ולמרות פגיעות קשות שהיא פגעה בי במהלך יחסינו, חושב שיש לנו בסיס סביר ומעלה להמשיך לקיים יחסים טובים, אילו רק התקשורת בינינו תשתפר, נבין טוב יותר זה את זו ונוכל לדבר על דברים ולא לפוצץ אותם תחת כל מיני הנחות סמויות לפני בירור יותר נינוח ומתקשר.להחלטה להפרד יש משמעויות כבדות מאוד, מעבר למישור הזוגי, אישית וכלכלית, מבחינת כל המעורבים, בני המשפחה, הילדים שלי והילדה המשותפת שלנו (שסובלת מבעיות בריאות והתפתחות חמורות).למרות שהיא קיבלה עצות רבות ללכת לטיפול זוגי לפני ההחלטה, ואני מנסה להסביר לה שאין לה מה להפסיד, ולמרות שמאז שהיא הודיעה את זה אני נוקט מדיניות של לא להרגיז אותה בכל מחיר (למרות זאת היא מצליחה להתרגז עלי לפעמים...), היא מסרבת. היא מוכנה ללכת רק ל"טיפול זוגי שמטרתו המוצהרת היא סיום הקשר, ושיהיה קצר".אני מצידי חושב, כמו שאמרתי, שחלק גדול מהבעיות בינינו נובעות מדפוסי תקשורת לקויים ומחוסר הבנה זה את זו. אני חושב גם שהיא אינה מסוגלת להודות, בפני עצמה, מהן הבעיות בזוגיות שלנו שנובעות מהתנהגותה, ומטילה את כל ה"אשמה" עלי. אני חושב שטיפול זוגי יכול לפתור חלק מהבעיות הנ"ל.מה עושים?

ד"ר אורן חסון
אבל היא מוכנה לזה, לא? אז לכו.
24.10.2006 • 01:17

מרובע יקר,
אני מציע ללכת ליעוץ זוגי, אם אם ההתחלה היא בתנאים שלה. היא תציג את הצד שלה, אתה את הצד שלך, והיועץ הזוגי ינסה להקל עליכם, עד כמה שניתן, בתנאים שתתנו לו, וגם יוכל להאיר לכם את המצב מנקודת מבטו המקצועית. בין אם תשארו ביחד ובין אם לא, יעוץ זוגי יוכל להקל עליכם לקבל כל החלטה בדרך הנכונה ביותר האפשרית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083