בתך: איך לתמוך בלי שיפוטיות

תאריך פנייה: 22.10.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אורית
הבת והחבר
22.10.2006 • 13:19

ד"ר חסון יקר,
שלום!אבקש להתייעץ עמך בנוגע לביתי בת ה-18.ראשית אציין כי הנני אמא ל-3 גרושה מזה כ-11 שנה. ביתנו רגיל ונעים ואין בעיות מיוחדות הילדים לומדים יפה, ואני עובדת קשה מאוד על מנת לדאוג לכל מחסורם. בעייתי הינה שלביתי יש חבר (היא בת 18) מזה כשנתיים. ואני רואה שהבחור אינו מתאים לה הוא גורם לה לעצבנות,אין לה שמחת חיים, היא מתנהגת כמו אחת שעברה המון טלאות. היא ילדה יפה חכמה נראית כמו דוגמנית ולכאורה לא חסר לה כלום וחסר לה הכל. איך ייתכן שהיא לא רואה? מה יהיה אם חלילה היא תתחתן איתו??? אני רואה את הבחור בדיוק כמו אבא שלה. התנהגות ברוטאלית שולט בה, מכתיב לה מה לעשות. ובמקביל היא אובססבית אליו מתקשרת אליו כל הזמן בודקת היכן הוא נמצא ולעיתים מתפרצת עליו בצעקות באמצע הלילה והוא עליה בקיצור אני רואה שאין שום התאמה וחבל על כל רגע שהם ביחד. אני אמרתי לה את דעתי בעניין שהם לא מתאימים אבל אני יודעת שזה לא יעזור לי. גם אני הייתי בגילה ועשיתי בדיוק ההפך ממה שאמרו לי הוריי.מה עושים? כיצד מביאים אותה למצב שתבין שהוא לא בשבילה? אנא האר לי את הדרך כיצד לנהוגבתודה מראש .

ד"ר אורן חסון
את, בגיל ההוא
24.10.2006 • 01:13

אורית יקרה,
חשבי על עצמך בגיל ההוא, ושאלי את עצמך מה היה יכול לשכנע אותך אז, ומה היה משיג בדיוק את ההפך. ונדמה לי שהדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות למען בתך, הוא לקבל אותה מבלי לבקר ולשפוט אותה. שתרגיש שאת אמא שלה, ושאת רוצה בטובתה. יש לכולנו רגישות עצומה כאשר ביקורת מגיעה מההורים שלנו, וברגע שאת שופטת את החלטותיה, ולא מסכימה איתן, היא קודם כל מבינה מזה שאת לא מקבלת אותה כפי שהיא, ושאת לא מעריכה אותה. ולא משנה באיזה צבעים תצבעי את הביקורת הזו, ולא משנה כמה תגידי לה שאת אוהבת אותה. הניחי לה, אם כך, בהחלטות שלה, ותני לה בהדרגה ללמוד שהיא יכולה לדבר איתך מבלי שתבקרי אותה. בעיקר הקשיבי לה. שאלי מה היא חושבת, אבל אל תביעי את דעתך כשהיא מנוגדת לשלה, אלא אם היא תשאל אותך ישירות, וגם אז תצטרכי לדעת לנמק, ובעדינות רבה, שהיא לא תרגיש שאת חושבת שהיא לא מבינה מה היא עושה. רק אם תצליחי להגיע לזה, יהיה לה קל לעזוב אותו כשתגיע למסקנה שמשהו שם לא בסדר. רק אם תצליחי לתת לה תחושה שהיא מוצלחת מאד, היא תצליח להבין שמגיע לה יותר. עד אז, תני לה לעשות את ההחלטות שלה, גם אם הן שגויות לטעמך. והשתדלי לתת לה את השלווה והרוגע שיאפשרו לה לא להתפרץ כאשר דברים לא הולכים כראוי. זה כבר משהו שלה, ולא של החבר שלה, ואשר יפריע לכל קשר שאתו היא תהיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורית
את, בגיל ההוא
24.10.2006 • 12:32

ד"ר חסון יקר
!תודה רבה, אנסה לעשות מה שהצעת נקווה שייסתר.אני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם אתה איש דגול חכם ואני ממש מוקסמת מהתשובות שאתה עונה.ושוב המון תודה, מ