ייעוץ זוגי: איך לשפר תקשורת ושלום
אנונימי
משבר בחיי הנישואים
⌄
שלום רב,
אנחנו זוג בני 30 שחיים יחד כשנתיים ונשואים יחד כשנה כרגע מחכים לילד ראשון, במהלך הזוגיות שלנו אנחנו מתמודדים בין מריבה למריבה בהתחלה מחוסר אמון של אישתי בי וקנאה ועד לדברים שוליים ביותר אני מרגיש שאני מנסה כל הזמן ומשקיע יותר מידיי אנרגיות בלהשאיר את הקשר יציב ולהימנע ממריבות למרות שעשיתי מספר רב של ויתורים בחיי למענה אין היא מרוצה ואני מרגיש כאילו כל רגע הכל מתמוטט ותגיע המריבה הבאה.כיום אנחנו עברנו לגור בבית הוריה עד שהבית שרכשנו יתפנה, המעבר היה לבקשתה למרות שאני לא רציתי בכך הסכמתי, חשבתי שמהלך בו אני אבוא לקראתה יוריד מהלחץ ומתדירות המריבות. מה שלא קרה בפועל.אנחנו מנהלים ביננו המון שיחות על מצבנו ה"עגום" אך התקשרות ביננו לא הכי מוצלחת לרוב היא לא מבינה את "שפתי" ואני לא מבין את "שפתה" לי מאוד מפריע שהיא לא יודעת להראות חיבה ואהבה אך יודעת טוב מאוד להחצין עוקצנות ומרירות.מאד קשה לנו יחד והיינו שמחים לקבל טיפים מה לעשות לפני שבוחרים בדרך של פרידהתודה רבה מראש
ד"ר אורן חסון
מדברים בשפה לא מובנת
⌄
אנונימי יקר,
מתחילים מהדבר הפשוט – הולכים ליעוץ. אתה כותב כי אתה מחפש דרך לשמור על המסגרת, לקיים את האהבה שלכם ולחיות ביחד, אבל בשלום. ללא מריבות. יעוץ זוגי אמור ללמד אתכם לקרוא טוב יותר את ה"שפה" של הצד השני. למשל, העובדה שהיא לא מראה חיבה, יתכן שאינה משום שהיא לא יודעת לעשות זאת, אלא משום שזה ביטוי אחר למרירות שלה, שיוצאת גם בעוקצנות שלה. כך שיתכן מאד שזה פן אחר של אותו גורם. האמירות שלכם זה לזה אינן בהכרח מה שאתם "אומרים" בעת הויכוחים, אלא החלק הרגשי שאותו אתם לא יודעים לומר באופן ברור יותר, או מתקשים להקשיב לו, כי הוא אינו נאמר ישירות. שווה לכם לנסות לגשר, בעזרת ייעוץ מקצועי, על הפערים האלה בהבנה, והתסכולים, ובעיקר כאשר אתם עומדים עוד מעט להיות שותפים לכל החיים, בין אם תחיו ביחד ובין אם לאו. שווה לכם ושווה לצאצא העתידי שלכם. אם לא תעשו זאת, הוא (או היא) יהיה הניזוק העיקרי.