ייעוץ זוגי: איך להתמודד עם גילוי רגיש
גיליה
נבגד - רוצים לעזור
⌄
לאורן שלום!!!קרוב מהמשפחה סיפר לי לאחרונה כי לאחר שחשד ברעיתו וערך עיקוב מקצועי גילה כי היא בוגדת בו מזה תקופה ארוכה. מדובר בזוג שנשוי כשנתיים כאשר יש תינוק בדרך בחודשים מתקדמים. ( לא ברור לו האם ההריון הזה ממנו).ולא היו שום סימנים- לפי תפיסתו הם היו זוג אוהב,עם המון תוכניות לעתיד.רעיתו ה"בוגדת"ממשיכה בחייהם כאילו הכל כרגיל, מדברת על העתיד.הוא עדין לא פתח זאת בפניה. הוא כלכך חסר אונים. ליבי נקרע עליו.מה עושים איך אפשר לסייע??אני היחיד שהוא סיפר לו מלבדי אינו מדבר עם אף אחד. שיכול גם כן לתמוך. אני גם לא גרה בקרבתו. אני מאוד דואגת לו איך אפשר לעזור?
ד"ר אורן חסון
אמבוש
⌄
גיליה יקרה,
כנראה שאת לא באמת יכולה לעזור לו, מעבר לתמיכה שאת יכולה לתת לו בשיחות. אני חושב שהדבר הנכון הוא לפתוח את כל זה בשיחה עם יועץ זוגי (והוא יכול להגיד לה, לאחר קביעת הזמן עם היועץ, שיש לו משהו להגיד לה, ושהוא מעדיף לעשות זאת בנוכחות איש מקצוע). אמנם זה יהיה אמבוש (וזה יהיה אמבוש גם אם הוא יבוא ויגיד לה את זה בבית), אבל אולי עדיף כך, שתהיה בקרה, מאשר אחרת. וכדאי לפתוח את השיחה באופן גלוי, כלומר, שהיועץ יגיד לשניהם שזו הולכת להיות שיחה לא פשוטה, ושהוא ממליץ למצות אותה. אני הייתי מקדיש שיחה מיני-מרתונית, של שעתיים-שלוש לפתיחת העניין, כדי לכלול את האפשרות לכאוב, לכעוס ולהחליט אם רוצים להמשיך ביחד בכל זאת, ובאילו תנאים.