יחסים תלויים וטיפול מקצועי

תאריך פנייה: 29.07.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
הגר
בעל,חמות,ומה שביניהם
29.07.2015 • 22:15

בעלי בן 40 ויש לנו 2 ילדים.הבעיה היא שהוא לא ממש הצליח "לנתק את חבל הטבור". יש לו הורים מאוד דומיננטיים, שמייעצים לו בכל תחומי החיים, כולל עבודה, גידול ילדים וזוגיות איתי. אני ניסיתי להציב גבולות - בין בשיחות איתם או איתו אבל ללא הועיל.הוא לא מוכן לשמוע.זה מצב של "יותר משהפרה רוצה להניק העגל רוצה לינוק".ואני מרגישה שאני תמיד בעדיפות נחותה מולם.יש לנו גם בעיה של העדר מוחלט של אינטימיות.וברור לי ששתי הבעיות קשורות זו לזו. הלכתי למספר פגישות אצל יועץ שאליהם הוא לא היה מוכן לבוא, אבל אני לא רואה שינוי. אני לאחרונה כל הזמן מתלוננת,דבר שגורם לו יותר להיסגר, אבל אין לי שום דרך יעילה אחרת כי אני צוברת כעסים ומרמור.שקלתי פרידה - אבל אני מניחה על כף המאזניים הרבה:הוא אבא טוב לילדים, ומפרנס טוב ב"ה. האם יש מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
להמשיך טיפול מקצועי?
29.07.2015 • 23:57

הגר יקרה,
את כותבת על יחסים תלותיים של בעלך עם הוריו, אבל לא כתבת מהם היחסים שלהם איתך. גם לא ברור מדוע הוא לא מעריך מספיק את דעתך. את מסבירה את זה בקשר שלו להוריו, אבל השאלה היא אם זה לא קשור גם לאופי ולאופן התקשורת שביניכם, ואולי להתמודדות של יחסי כוחות ביניכם, כי לא פעם קורה שאחד מבני הזוג מנצל את דעותיהם של הוריו כדי שיהוו משקל נגד לדעות של בן הזוג שלו או שלה, ולא משום שהם כל כך מעריכים את ההורים. לכן, מבלי להכיר את הנושא מקרוב, קשה לי לתת לך תשובה. עם זאת, נראה לי די ברור שזה קשור קודם כל ליחסים שבינך לבינו.כתבת שהלכת מספר פעמים לפגישה אצל יועץ. אני לא יודע מה זה אומר, ואיזה סוג ייעוץ היית בו, אבל אם מדובר בייעוץ מקצועי בתחום היחסים והנפש, אני חושב שהיית צריכה לקבל שם כלים ראשוניים הרבה יותר טובים ממה שאוכל לתת לך במסגרת הפורום. למה לא המשכת שם?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הגר
להמשיך טיפול מקצועי?
30.07.2015 • 20:17

ראשית, רציתי להודות על התשובה המהירה והקולעת.לא המשכתי בטיפול כי ראית שאין "פתרונות קסם". אכן עיקר הבעייה היא בתקשורת וביחסי הכוחות שבינינו, ובדיוק כפי שניסחת ללא להכיר אותי - הוריו הם משקל נגד לי.הבעיה היא שנוצר מעין מעגל רע - אני מתוסכלת מהעדר הזוגיות והאינטימיות, ובכל שיחה אני למעשה יורה כל הארסנל-ומפסידה פעמיים: נושא המריבה הקונקרטי לא נפתר- הוא מתרחק ממני יותר ויותר ורץ "להתלונן " עלי להוריו - וכך ברור שאין סיכוי לאינטימיות. מנגד - זה קשה לעשות שינוי ביעוץ זוגי שניתן רק לאדם אחד...

ד"ר אורן חסון
פתרונות קסם
03.08.2015 • 00:28

הגר יקרה,
לא, אין פתרונות קסם, ואולי קשה לך עם זה. זה לא שאת לא יודעת את זה, אבל בכל זאת קשה לך להתקדם לאט, גם אם זה בכיוון הנכון. לכן, אולי, את מנסה לירות בכל שיחה את כל הארסנל, כדי להגיע לפיתרון אינסטנט, ומגלה שלא הקסם עובד ולא האינסטנט. כך בדיוק גם בטיפול - אולי ויתרת עליו כי חיפשת פתרון קסם, וזה פשוט לא עובד בלי סבלנות, ובלי להבין שצריך לבנות תהליכים, ובלי לראות שגם אם משיגים קצת בכל פעם, המנהרה אולי ארוכה, אבל כיוון ההתקדמות הוא אל האור שבקצה.ולכן, זה אפשרי גם בתהליך ייעוץ זוגי שרק צד אחד נמצא בו. אמנם הצד השני לא התחייב אליו, אבל זה לא אומר שלא תוכלי ליצור את השינוי גם בו.וחישבי על האלטרנטיבה, האם היא מצליחה לך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083