יחסים עם הבוס: מרות ואי הבנה

תאריך פנייה: 26.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אפרת
שאלה
26.02.2011 • 16:33

אני מאוהבת בבוסית שלי כבר המון זמן ואני בטוחה שהיא מרגישה ויודעת את זה בלי שאני אגיד לה . בכל אופן לפני יומיים היצעתי לכבד אותה בסוכריה והיא הסתכלה עליי במבט מאד רציני ואמרה מה את מנסה לתת לי שוחד את מנסה לשחד אותי ואני מאד ניפגעתי ולא אמרתי לה על כך כלום , בכל אופן השאלה אם להגיד לה שניפגעתי אני פשוט מתלבטת אם להגיד לה כי אני לא רוצה שהיא תחשוב שאני עושה מזבוב פיל . ודבר נוסף שאני לא מבינה אם היא מרגישה ואני בטוחה בכך שהיא מוצאת חן בעיניי אז למה היא חשבה על כך שאני רוצה לתת לה שוחד למה היא לא חשבה שזה שהיצעתי לה סוכריה זה באיזשהו מקום רצון אולי למצוא חן בעינייה או ניסיון להתחיל איתה השאלה היא מה אני עושה? מאד ניפגעתי כי זה לא נכון אני לא ניסיתי להתחנף או לתת לה שוחד

ד"ר אורן חסון
יחסים בין עובדת לבוס: מרות ואי הבנה
27.02.2011 • 00:32

אפרת יקרה,
בין אם היא יודעת, ובין אם לאו, כך או כך היא יודעת שהיא בעמדת כוח – היא הרי הבוסית שלך. כך שנראה לי הרבה יותר סביר שהיא התבדחה איתך, גם אם המבט שלה היה רציני. אלא אם היא נזפה בך, ונתת לה מיד אחרי סוכריה, שאז יש לזה קונטקסט של חומרה, כלומר, להדגיש את הנזיפה של רגע קודם. בכל מקרה, לא סביר שהיא באמת מאשימה אותך בשוחד, בעזרת סוכריה.כך שזו היתה כנראה בעיקר אי הבנה מצידך. לקחת זאת באופן מילולי, כאשר זו לא היתה הכוונה – אלא אם יש לה בעיות נפשיות משלה (ולכן כתבתי "לא סביר"). ומכאן, שהכי טוב זה להירגע. כלום לא קרה. ועושה רושם שאם היא יודעת שאת מאוהבת בה, אז היא כבר תגיד לך או תיזום אם וכאשר היא תהיה מעוניינת. ואם היא לא יודעת – אני חושב שכל מה שתנסי לעשות, מיוזמה שלך, יסכן את מקום העבודה שלך. ובעצם, זה נכון לגבי כל קשר שהוא שאינו יחסי עובד-מעביד, בדיוק כפי שהדבר ביחסים בעבודה שבין גבר לאשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083