יחסים עם אם: גבולות ונתינה

תאריך פנייה: 17.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
בת
לעזור לאמא
17.05.2006 • 17:01

ד"ר חסון, שלום רב!אני בת 26, לומדת ועובדת בעבודה, לא של מיליונרים, אבל עבודה מסודרת.הורי התגרשו לפני המון שנים ומצבה הכלכלי של אמי לא הכי טוב, בלשון המעטה. בעקבות מקרה מצער היא נאלצה להפסיק לעבוד, והיא גם תומכת באחותי שגרה איתה, ואני יודעת שקשה לה, היא שוברת חסכונות וכו'.אני מאוד רוצה לעזור לה! יש לי את היכולת הכלכלית להביא לה כסף (וגם אם לא הייתה - הייתי מביאה לה) אבל היא פשוט לא מוכנה לקחת ממני כסף!! ומה לא ניסיתי - מדי פעם אני אומרת לה שיש לי עודפים בבנק אם היא צריכה שתיקח (יש לה ייפוי כוח בבנק שלי), אני מציעה לקנות לה דברים שהיא צריכה (לפעמים אם זה לא נראה כמו כסף, זה נתפש אחרת), וכשאני מקבלת תלושים בעבודה אני תמיד מביאה לה (מאותה סיבה) - וגם אז, רק אחרי שכנועים ארוכים, כי בלאו הכי אין לי מה לעשות בתלושים האלה וכו'. .. והיא לא מוכנה!!!אני לא אכניס לה כסף לחשבון ללא הסכמתה (למרות שהיא תמיד הייתה עושה לי את זה!!) ופעם אחת לפני המון שנים היא לקחה ממני סכום כסף משמעותי שהיה חסר לה לרכישה - וכעבור 5 שנים, (אחרי שכבר לגמרי שכחתי מזה!) היא אמרה לי שהיא חסכה לי את כל הכסף בחזרה! אתה קולט?? 25 אלף שקל, היא חסכה מהמשכורת פחות מהמינימום שלה עם 2 בנות קטנות בבית!! כאילו היא חסכה כל שקל...אני לא יודעת מה לעשות איתה, אני מבינה שהיא אמא שלי ולא נעים לה לקחת, אבל למה היא לא מבינה שזה באמת יגרום לי להרגיש טוב יותר, ושאני יכולה לעזור לה??מה אתה אומר? לוותר?

סתם אחת
סליחה על התפרצות
17.05.2006 • 22:31

יש לך אחלה אמא !! שמרי עליה !!

ד"ר אורן חסון
לעזור לאמא
20.05.2006 • 01:58

בת יקרה,
עושה רושם שיש יחסים טובים וחמים בינך לבין אמך, ונשאלת רק השאלה עד כמה היא מצליחה, אולי, לשלוט בך דווקא דרך הנתינה הבלתי מתפשרת שלה, ודווקא משום שאת מרגישה כבת חוב שלה, וכן, עד כמה זה מפריע לך. אם את לא מרגישה שבאיזה שהוא מקום היא מצפה לתמורה אחרת, והיא אכן מתעקשת לתת ללא תמורה, את יכולה לנסות או:א. לתת לאחיותייך הקטנות, ובכך להקל עליה.ב. לשים כסף שאת חייבת לה בחסכון, ולסגור אותו עד לשעת צורך. את תשכחי שיום אחד, לאחר שהיא תפסיק לעבוד ותצא לפנסיה, יתכן שהיא תזדקק לכסף הזה, ולא תהיה לה ברירה אלא לקבל.ומעבר לכך, קבלי את הנתינה שלה, והמשיכי להעביר את הלפיד על-ידי נתינה משמעותית שלך לילדייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083