יחסים: עליות ומורדות בזוגיות
מירב
זוגיות שנה וחצי
⌄
היי. שנה וחצי יחד, אני אחרי קשר של חמש שנים, זו הייתה פרידה טראומטית! לאחר כשנה הכרתי אותו והתחיל קשר בפרץ של אנרגיה, הוא אחרי שבועיים אמר לי שהוא אוהב אותי ובמשך כשלושה חודשים היינו כל הזמן ביחד!כל סופש מבלים יוצאים חברים וחברות הכול היה בסדר גמור...אך לאורך כל הקשר (אחרי שלושה חודשים זה התחיל) היה משהו "תקוע" בינינו, למרות שהכול היה נראה מושלם מבחוץ משהו בינינו לא נפתח לגמרי...אני מרגישה שהוא לא מחובר לרגשות שלו, שהוא לא מסוגל להיפתח ולהחסף במאה אחוז...הייתה לנו שיחה על זה לפני כמה שבועות והוא הסכים איתי והוא אמר שכנראה שאני צודקת והוא בעצמו סיווג את זה כבעיה. בגדול - הוא כל מה שרציתי בגבר אבל עדיין משהו תקוע בינינו ואנחנו לא מצליחים לעלות על מה בדיוק תקוע...אנחנו לפני טיול גדול לחו"ל של חודש וחצי ועדיין עם עצמי אני בעליות ומורדות כמעט כל יום בקשר למה יהיה עם הקשר הזה...אני יודעת שהוא מאוד מאוד אוהב אותי!ואני מאוד אותו! שנינו שיפרנו את החיים אחד של השני פלאים! כאילו כל אחד מצא מכרה זהב! אבל עדיין...התקיעות הזו בינינו...עדיין אני מרגישה שהנשמות שלנו רק ראו אחת את השניה אבל לא באמת נפגשו לכוס קפה :)אני אשמח לייעוץ מה לעשות אנחנו שנינו בשנות העשרים לחיינו שנינו רוצים מאוד להקים משפחה אבל פוחדים מהבעיה הזו שתוקעת אותנו
ד"ר אורן חסון
מכרה זהב עם עליות ומורדות.
⌄
מירב יקרה,
אני לא מרגיש שאני יודע מה קורה ביניכם. נדמה לי שבאיזה שהוא מקום, זה אי שם בין הקושי שלו להיפתח ולהתמסר עד הסוף (אם כי אנשים כאלה נוטים פחות לומר כל כך מהר שהם מאוהבים), לבין הצורך שלך שהדברים יהיו גלויים וחשופים לגמרי, והחרדות שלך כאשר זה לא המצב. מה יותר חזק? - אני לא יודע. ברור לי שכאשר את לא רואה את ההתמסרות שלו כלפייך בבהירות ובשלמות, את מאבדת ביטחון. ולכן, האמירה שלך נשמעת די אמביוולנטית. מצד אחד, את יודעת שאתם מאד מאוהבים, שניכם, וששניכם מצאת מכרה זהב, ובצד זה את בעליות ומורדות - שאולי לא הבנתי את טיבן עד הסוף, אבל ניסיתי, ואולי גם את לא מבינה אותן עד הסוף, או שיש פער בין המקור הקוגניטיבי למקור הרגשי אצלך, והוא, לפחות בתחושתך (עם ההודאה שלו, שאולי הגיעה כדי לעזור לך להרגיש טוב יותר), הוא לא מתמסר עד הסוף.יכול להיות שכמה חודשים של שיחות עם איש מקצוע, יעזרו לכם. לפחות להבין טוב יותר את הדינמיקה שלכם, את הרגישויות, ובעיקר - לקבל ביטחון שאתם בסך הכל בסדר, ואולי אפילו הרבה יותר מזה. ראי "טיפול זוגי בתחילת הדרך".