יחסים עכורים והריון: מה לעשות?

תאריך פנייה: 27.03.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
חסויה2006
הריון לא רצוי?
27.03.2006 • 10:27

שלום רב,
אני נשואה, ונכנסתי להריון לא רצוי, אני נגד הפלות באופן כללי.אך בעלי מתעלם מההריון בצורה ממש פוגעת כבר, ולא רוצה את ההריון, וכל הזמן לוחץ עליי לעשות הפלה.אני כבר בחודש חמישי, והוא עוד לא קולט, וכמעט ולא מדבר איתי, ועסוק עם חבריו, עבודה, וכו'.דברתי איתו אלפי פעמים והסברתי לו כמה חשוב לי ההריון וכו', אך הוא טוען שזה לא הזמן כרגע מסיבות כלכליות משפחיות וכו' ומוקדם מדי....מה אתה מציע לעשות כדי שיקלוט??תודה

ד"ר אורן חסון
במצב הנוכחי, הוא ישאיר אותך לבד
27.03.2006 • 18:12

חסויה יקרה,
מן הסתם, כאשר יוולד התינוק הוא יקלוט, לא? גם עכשיו הוא כבר יודע שזה יגיע, אבל בוחר להתעלם. אולי משום שהוא מרגיש שכפית זאת עליו, ומשום שהוא מנסה לפגוע בך, בין אם דרך רגשות אשם, או דרך הדבר שהכי כואב.לא אמרת גם בני כמה אתם, ולא כמה שנים אתם נשואים, וגם לא אם יש לכם ילדים נוספים. כל זה משנה מאד, כפי שאת יכולה להבין, את המצב הנפשי שלו. ובכל זאת, זה לא משנה שום דבר ממה שכתבתי בפיסקה הראשונה.כך או אחרת, אתם חייבים לדבר על זה. וככל שהוא מעכב את השיחה הזו, כך הוא מכאיב לך יותר, ואני חושב שזה מה שהוא רוצה לעשות. יותר מאשר להתעלם או לפתור את הבעיה. הוא מעביר לך מסר חד וכואב, שהוא כועס. אז עזבי את השיחה על ההריון. היא כבר לא רלוונטית. התחילו לדבר על היחסים ביניכם, כי זה מה שהיה כל הזמן רלוונטי. ואם צריך – לכו ליעוץ זוגי. כי להביא ילד לעולם באוירה עכורה, זה מאד לא בריא. לא רק לתינוק (וכמובן שלתינוק), אלא גם בגלל המטלות הרבות. במצב הנוכחי, הוא ישאיר אותך לטפל בו לבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חסויה 32
במצב הנוכחי, הוא ישאיר אותך לבד
27.03.2006 • 18:39

הי,תודה על התגובה.שנינו בני שלושים, אבל רק התחתנו לפני תקופה מאוד קצרה- מספר חודשים.וזהו הריון ראשון שלנו.וכמו שהצעת אני מנסה לדבר כל הזמן על היחסים, ולהתקדם איתם צעד אך תמיד חוזרים אחורה לאותו נושא של התינוק...מאחר וזה שינה לנו את כל התוכניות לחיים כרגע.אני גם לא חושבת כל כך לעשות הפלה, גם בגלל הגיל שלי, וגם בגלל שזה כבר די מאוחר לעשות.האם כדאי לנסות ולתת צאנס ליחסים בינינו? או שכדאי לחתוך מעכשיו???תודה

ד"ר אורן חסון
לא עדיף להגיע קודם ליעוץ???
27.03.2006 • 19:19
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חסויה 32
לא עדיף להגיע קודם ליעוץ???
27.03.2006 • 23:25

שלום רב,
אני בעד ללכת לייעוץ תמיד, מאחר וצד שלישי רואה את הדברים אחרת, וגם יכול לתת כלים נוספים להתמודדות.אך כרגע נושא זה לא בא בחשבון בגלל הרבה מאוד סיבות!היחסים בינינו היו חמים ואוהבים לפני שהגיע נושא ההריון,אשמח לקבל ממך עצות איך להתמודד עם זה, ואיך לגרום לבן זוגי להבין שאין מה לעשות שהילד הזה שלנו.אני מאוד מקווה שהמצב בינינו יהיה יותר טוב עם הזמן ולא כמו שאמרת שבסוף אני אשאר לבד...המון תודה!!!