יחסים: מתי כדאי לחכות לסקס?

תאריך פנייה: 09.09.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
ברלה
איך אומרים
10.09.2006 • 00:37

איך אגיד לבחור שאני יוצאת איתו שאני לא רוצה לשכב איתו עד שאדע שיש לו רגשות עזים כלפי. אנחנו בני 26 ואני כיום במצב מאוד רגיש. נכוויתי בשנתיים האחרונות מקשרים לא קצרים ולא מוצלחים בהם הגברים שיצאתי איתם ,גרמו להבין או להאמין שיש להם רגשות כלפי וכיום אני לא רוצה להגיע למצב אינטימי עם מישהו שהוא לא בטוח לגבי וההיפך. איך אומרים (תנסח לי במילים) ומתי זה נכון להעלות. הבחור האחרון שהכרתי לפני חצי שנה,מיד אחרי ששכבנו אחרי חודשיים הוא "זרק" אותי. לא מסוגלת לעמוד בזה שוב

ברלה
איך אומרים- תיקון
10.09.2006 • 00:39

התכוונתי -קשרים קצרים

ד"ר אורן חסון
באופן ישר, גלוי, ולא בוטה
10.09.2006 • 01:57

ברלה יקרה,
אומרים לו בדיוק את מה שאמרת. שאת נכנסת למיטה רק עם מישהו שאת מרגישה כלפיו רגש חזק מספיק כדי לעשות את זה. אם את מוצאת חן בעיניו מאד, הוא יכבד את זה. אם את מוצאת חן בעיניו פחות, הוא עלול לעזוב אותך כבר בהתחלה. אמנם גם זה מאכזב, אבל לפחות תדעי שהוא לא מספיק מעוניין בך. היתרון של המתנה ארוכה הוא שהיחסים לא יתבססו על סקס בלבד, ושיש פנאי להכרות אישית והערכה הדדית טובה יותר. המגרעת של המתנה ארוכה היא שאם האינטימיות מאכזבת (ולא פעם, פעם ראשונה מאכזבת), ואם בגלל זה או בשל סיבות אחרות הוא יחליט לעזוב לאחר שכבר קיימתם יחסי מין, הכאב יהיה גדול יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ברלה
באופן ישר, גלוי, ולא בוטה
10.09.2006 • 10:47

תודה על תגובתך אבל הייתי רוצה לרמוז לו או להבהיר שלא מספיק שאני ארגיש משהו כלפיו אלא שהוא צריך להרגיש משהו כלפי כדי ליצור קירבה אינטימית. איך אדע??? היו כאלה שחיכו ובגלל ההמתנה שלהם לא הייתי זקוקה להבעת רגש מילולית אך זה לא החזיק הרבה זמן מעמד מיד לאחר "הכיבוש". אני לא יכולה לשכב עם מישהו שלא מרגיש כלפי וכנראה שמעשים לא מספיקים. איך אגרום לו להבין שהוא זה שצריך להוכיח לי ולא רק בסובלנות שלו כלפי?

ד"ר אורן חסון
כשאי אפשר להשיג הכל
11.09.2006 • 01:39

ברלה יקרה,
לצערי, אי אפשר להשיג הכל. בימים שבהם קל להגיע למיטה, כי זו הנורמה, בחורים חוששים מלהגיע לקשר רגשי משמעותי כל עוד הם לא בטוחים שגם הסקס בסדר. מבחינתם, יש בכך מידה רבה של צדק, כי איך הם ידעו אם בת הזוג שלהם בכלל אוהבת מין, ולמה להם להתאהב בבת זוג שאינה כזו? ובתוך נורמה כזו, והרגלים כאלה, את צריכה לתמרן, ולכן להגיע לפשרות המקובלות בחברה שבה את נמצאת (אחרי הכל, יש הבדלים בין חברה מתירנית של תל-אביב, לחברה קצת יותר שמרנית של בית-שמש, לחברה מסורתית, ולחברה חרדית). מה שאומר שייקח לך יותר זמן להגיע לבן זוג שיהיה מוכן לסטנדרטים שלך, כלומר, שיותר בני זוג יעזבו כבר בתחילת הקשר. השאלה היא יותר, אני חושש, איך לומדים שלא להיפגע כאשר זה קורה, והתשובה היא: דרך התקווה שלא כולם כאלה. ואם הזמן יתארך ולא תמצאי אחד כזה שיתאים לך, תצטרכי אולי ללמוד להפגע פחות מכאלה שיסתלקו אחרי הסקס הראשון. אבל נסי קודם את דרכך, וראי איך זה עובד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083