יחסים מתוחים: מה עושים?
מירי
מיואשת
⌄
ד"ר אורן חסון היקר
!אתמול הבנתי אחר 8 חודשים של נישואין למה בעלי לא מתקרב אליי , מפרגן ונותן לי תשומת לב.הוא חזר מאיזשהו אירוע שהלך לבד והתחיל לרדת עליי- מצביע על הבטן שלי ואומר " מה זאת הבטן הזו", בנוסף בד"כ אנחנו לא אוכלים ארוחת ערב ביחד הוא אוכל בעבודה אצל אמא שלו או בחוץ לבדו.ומה שקרה זה שהוא נכנס לבית וראה אותי אוכלת ונכנס ללחץ (אני במקצת מלאה) ממש התחיל לרדת עליי.. דברים פוגעים ואז רבנו והבנתי ממילותיו שהוא ממש נגעל ממני..מיואשת ולא מבינה, תמיד הייתי מלאה עם נטייה להשמנה, למה הוא נוחת עליי עכשיו , בנוסף הוא אומר שלא הכיר אותי ככה.(העלאתי מאז החתונה מס' קילוגרמים אבל אני מטופחת ומנסה לרדת אותם) התגובה שלו ממש מלחיצה אותי, היא ממש לא בפרופורציה...אני ממש כועסת ולא רוצה ללכת לייעוץ זוגי היינו אחרי החתונה כשרבנו ריבים בנושאים אחרים..וגם שם לא הסתדרנו..אני ממש מרגישה רע, איך אפשר לחיות בלי תשומת לב, חיבוק , אהבה , לא קיבלתי ממנו מחמאה אחת מאז החתונה , אנחנו לא מסכימים על כלום ואין לי מילה בבית.תבין שאני לא בחרתי כלום לבית שלנו- רק הוא בוחר כי הוא חושב שרק לו יש טעם, הוא לא מתחשב בי , משקיע רק בעצמו אני מרגישה רע!עד מתיי לבחון את היחסים?, ומתי לקום וללכת ? אני מרגישה חנוקה , אני בת 32 ולא מאושרת. נראה לך שיהיה לזה סוףף טוב??! אז אימתי?י
ד"ר אורן חסון
היאוש לא עושה את זה יותר נוח.
⌄
מירי יקרה,
אני בספק אם זו הסיבה היחידה שבגללה בעלך לא מתקרב אליך. יש ביניכם כעסים רבים, אתם לא מסכימים על כלום, אין לך מילה בבית ולכן אין לי ספק שגם את פגועה וזועפת. אלו מספיק סיבות להרגיש רע.אם את כועסת עד כדי כך שאת לא מוכנה לטפל בזה, אז אולי מוטב לסיים עם היחסים כבר עכשיו, לא? כי לא יהיה יותר טוב אם את לא מוכנה להירתם לשינוי. ואם לא תירתמי לשינוי, איך יהיה סוף טוב?אני מציע שתקחי הרבה אויר, תשאפי ותפלטי אותו כמה פעמים כשאת לבד, בשקט (כן, מפתיע עד כמה זה עובד, לפעמים, כשנכנס עוד קצת חמצן למוח), ותתחילי לחשוב על מה שאת מוכנה לעשות למען יצירת שינוי. ואם את כועסת עד כדי כך שאת לא מוכנה, אז חבל על הזמן.