יחסים מיניים כעוגן בזוגיות
אחד
ירידה בחשק מיני
⌄
ממש מתסכל האם אי אפשר לעבור את מחסום השנתיים (פלוס מינוס) שכל המחקרים המדעיים מציינים כתחילת ירידת התשוקה המינית בקשר (עוד במקרה הטוב נראה לי...). לא הייתי עד היום בקשר שארך יותר משנה-שנה וחצי.אני נמצא כשנתיים עוד מעט בקשר (לא נשואים-בני 30) עם תשוקה ומשיכה מינית אדירות (אני אומר את זה בבטחון מלא). אנו חווים בזמן האחרון (בעיקר היא) ירידה בחשק המיני- דבר שמפחיד אותי ומאיים עליי ביותר. יש לנו עוד בעיות אחרות בקשר(חלקן חמורות ופוגעות בקשר בינינו)ודווקא הדבר הזה היה מעין עוגן יציב אשר אם גם הוא יתפורר אזי אני ממש לא יודע זה יעשה לנו. היא כל הזמן מציינת שהיא אוהבת אותי ונמשכת אליי אבל חשה ירידה בתשוקה שלה למין. האם זה יכול להיות קשור גם לדברים הורמונוליים-גלולות למשל- (כמו שהיא נוטה לטעון)- או יותר לכיוון רגשי-מיני כמו שאני נוטה לחשוב.מודה מראש להתייחסותך
ד"ר אורן חסון
יחסים ויחסים מיניים
⌄
אחד יקר,
יש זוגות שמצליחים לשמור על יחסי המין שלהם גם כאשר היחסים מידרדרים. ואז זה הופך להיות באמת עוגן, לפעמים עוגן יחיד, להמשך קיום הזוגיות שלהם. ברוב המקרים לא זה המצב, ולנשים קשה לקיים יחסים אינטימיים עם בן זוגן כאשר הן כועסות עליו. אם זה המצב, לכו תעבדו על הזוגיות שלכם. בדוק אם ההסתכלות שלך על המיניות בלבד, כגורם העיקרי שמטריד אותך, אינה אגוצנטרית מדי.זה יכול להיות גם תוצאה של השפעות הורמונליות תרופתיות, וכאן יש לבדוק זאת בעזרת רופא.