יחסים מחייבים: מה באמת מתאים לך?
נטלי
בחורים...
⌄
שלום
אורן, מצטערת מראש על המכתב הארוך והמבולבל,יצאתי עם שני בחורים מהאינטרנט כשלוש פגישות במקביל. שניהם היו מעוניינים ושניהם מה שנקרא "בחורים טובים". היה לי קשה לבחור ביניהם (תמיד קשה לי לבחור, עצם המצב של בחירה והצורך להתחייב על משהו אחד ולוותר על השני משתק אותי). התלבטתי ונטיתי לאחד מהם, שנראה היה לי מאד מאד טוב ונדיב ורגיש וחיובי.בסופו של דבר בחרתי בו, אך רק לאחר שהכנסתי גורם שלישי ל"קלחת"- בחור שהכרתי במקרה בארוחת ערב אצל חברים בזמן ההתלבטות בין שני האחרים. הבחור מעט מבוגר יותר ונראה לי מסוכסך עם עצמו- לא בטוח שהוא רוצה להישאר במקצוע שלו, חזר בתשובה לפני כמה שנים ועדיין נורא מתעסק בקטע הדתי -חילוני. אני חושבת שנמשכתי לזה שהואנראהלי ( כמובן יתכן שאני טועה) לא מחייב ומישהו שאפשר "לשחק איתו בכאילו", לא ממש יודע מה הוא מחפש, בניגוד לשני שברור שהוא מחפש קשר רציני וייתן מעצמו הרבה.לאחר התלבטויות רבות אמרתי לבחור "הטוב" שאני רוצה להמשיך להיות איתו בקשר ולראות מה יקרה, אך אני מוצאת שאני לא מסוגלת לוותר על השני. לאחר שבחרתי כאילו, הלא רציני נראה לי הרבה יותר אטרקטיבי ואני חושבת עליו. כבר כאילו ברור לי שהקשר עם הרציני לא ילך, אני אנסה כמה שבועות ואז אעבור לשני כי אני לא אתאהב ברציני..בקיצור- מה לעשות? אני חושבת אולי שאני צריכה פשוט להודות שאני לא רצינית ולא באמת מחפשת כנראה קשר רציני ואולי לעזוב את הרציני ולהשתעשע לי עם השני. אבל כנראה קשה לי לוותר על זה שיהיו שניים, כי להיות עם אחד, אפילו אם הוא לא רציני, זה מחייב מדי בשבילי.. ובנוסף אני כן באיזשהו מקום רוצה קשר אמיתי סוף סוף כי לא ממש היה לי, ולכן אני מנסה "להיות בוגרת" וללכת עם הרציני..תודהלא יודעת, אני מאד מבולבלת וברור לי שהבעיה היא לא שני הבחורים אלא אני. אבל מה היא בדיוק ומה אני יכולה לעשות בקשר אליה?
ד"ר אורן חסון
להבשיל עם הזמן
⌄
נטלי יקרה,
לפי התאור שלך, אולי באמת הסיבה היחידה שבגללה את רוצה להיות בקשר מחייב היא משום שאת יודעת ש"כך צריך". יכול להיות שהריגוש של לצאת עם שניים מוצא חן בעינייך, ויכול להיות שאת באמת עדיין לא רוצה להתחייב. אז אולי תניחי בינתיים ל"כך צריך", ועשי מה שנוח ומתאים לך. ואם תתאהבי בטעות באחד מהם, הניחי לכל היתר. ואם תחליטי שאת רוצה להיות רצינית יותר, כלומר, כאשר תבשילי יותר, תניחי לכולם, ותתחילי להתאמן על יחסים מונוגמיים, ואת זה מוטב לעשות עם בחור טוב שגם יעשה לך את זה.אגב, הצצתי בפורום השכן, וראיתי שם שאלה דומה שעלתה במקבילhttp://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=101&MsgID=770832.נוסח השאלה שם קצת אחר, והסיטואציה קצת אחרת, ושם נראה שהפונה, שנמצאת במצב דומה לשלך, פשוט מתקשה להחליט בין הבחורים. אם את מרגישה שזה באמת המצב, ראי שם את התשובה שהיא קבלה משרון זיו ביימן.