בעיות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.10.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נעה
שקרים בנישואין.
27.10.2005 • 14:08

אני נשואה כ16 שנה ותמיד "תפסתי את בעלי בשקרים קטנים אך סלחתי או יותר נכון להגיד לבסוף הבלגתי כדי לשמור על שלמות המשפחה. היחסים ביננו ידעו עליות ומורדות אך בסך הכל חיי האישות הם מעולים וינה אהבה. מה רבה היתה הפתעתי למצוא בגינס שלו כשאספתי את כל הפתקים והחשבוניות(כביסה) ומצאתי "תביעה" מרופא פסיכוסקסולוג שבעלי חתם אצלו על הסכם ולא הגיע לאף טיפול והוא רוצה את הכסף. אימתתי את הדבר עם בעלי והוא התכחש ואף צעק וצווח בצורה מבהיתה שזה לא הוא ו"סיפר" לי סיפור שרחוק מהמציאות. דיברתי עם הרופא אך כמובן שלא קיבלתי שום פרט כי יש חיסיון מקצועי. מאז עברו שבועיים אנו שרויים בחוסר הידברות אני מאוד פגועה ועצובה כי אינני יודעת מה הוא מסתיר ממני. הוא כל כך מתכחש ומסרב לדבר על זה שזה פשוט מלחיץ אותי יותר לדעת.מה הסוד? .אני כאשת חיקו הייתי אמורה לבוא איתו באם ישנה בעיה או שזה בכלל לא קשור אלי? אני אובדת עצות וכה עצובה שבעלי מסתיר ממני מידע לא פתוח ומשקר עלי....... מה אעשה?

ד"ר אורן חסון
מסתגר יותר ומסגיר פחות
28.10.2005 • 14:56

נעה יקרה,
אני מבין שהדברים כרגע עומדים על הסיכוי שיש לו בעיה מינית, שהתגלתה בקשר שלו עם מישהי אחרת, לעומת הסיכוי שהחשבונית נשלחה באמת למישהו אחר, בהתאם לסיפור שסיפר לך אישך. את מבינה שלי אין, כמובן, כלים לדעת מה נכון ומה לא נכון, וזו מערכת שיקולים שתצטרכי להחליט לאן היא לוקחת אותך. ברור שהסיפור הזה לוקח אותך לתרחישים רבים, שחלקם יכולים להיות קשים מבחינתך. הקושי שלך כרגע הוא שאת באמת לא יודעת מה קורה, ובעיקר מה ההשלכות שיכולות להיות לזה על הזוגיות שלך. אלא שלא הצלחת להעביר אליו את מידת החשיבות שאת מייחסת לגילוי הנאות ביניכם, או שהצלחת והפחדים שלו מגילוי האמת מרתיעים אותו בכל זאת, או שהוא סיפר לך את האמת ואת לא קונה אותה.אולי מוטב שתנסי לבנות את האמון מחדש. הרגיעי את עצמך, ולכי לדבר איתו במצב שלשניכם נוח, ללא הילדים מסביב, והסבירי לו שאת מתנצלת על הכעסים שלך, אבל שזה מגיע מהפחד שלך להשאר לבד. אם יש בעיה, את רוצה לדעת מהי, כי אחרת הולכים לך כל מיני תרחישים בראש וזה מצב שהוא מפחיד אותך וקשה לך איתו. לכן, כך תסבירי לו, את צריכה לדעת יותר. וככל שתהיי רגועה יותר, כך יהיה לו קל יותר להסביר לך מה מקור הפתק. ככל שמה שיגיד ירגיז אותך יותר, כך הוא יסתגר יותר ויסגיר פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נעה
תודה על התייחסותך.
28.10.2005 • 21:03

אני רוצה רק לציין כי אינני חושבת שיש לו קשר עם מישהיא אחרת. אבל ישנה בעיה שהוא לא משתף בעליל אותי. אנסה להרגע ואנסה שוב לדבר עימו על כך. האם אנסה ללכת איתו לייעוץ זוגי והאם אתה חושב שבשיחה פרטנית עם הפסיכולוג הקליני הוא ייפתח ויספר?

ד"ר אורן חסון
סודיות השיחות
29.10.2005 • 15:04

נעה יקרה,
שיחה פרטנית שלו עם פסיכולוג יכולה להרגיע אותו, והשפעה חיובית עליו יכולה להקרין גם על היחסים ביניכם. אבל בהיותה חסויה, היא לא תרגיע אותך באופן ישיר. את לא תדעי מה קורה שם, אלא אם הוא יחליט לספר לך, וכל עוד המקור לא ברור, אני לא בטוח אם שיחה עם פסיכולוג תקל עליו לפתוח את זה בפנייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083