יחסים: מה עושים כשאין עניין?
הילה
מבולבלת..
⌄
היי דוקטור..האמת שחשבתי שכאן אני לא יוכל לקבל עזרה מהסוג הזה אבל עיינתי קצת בהודעות ויש פה כמה הודעות מהסוג שלי..והאמת שמחברים ואנשים קרובים אני שומעת כל פעם תשובה אחרת ואני חושבת שמישהו מוסמך יכול הכי הרבה לעזור לי!אז ככה אני בת 18 מגיל 16 יש מישהו שממש מתעניין בי ואני מקום מה לא רציתי אותו..אחרי כמה שנים הבנתי שהוא האחד והתחלתי להמשך אליו ולהאתהב באישיות שלו..הרגשתי כאילו התבגרתי ואני כבר לא מחפשת את כל הריגושים שחיפשתי בעבר..אלה קשר יותר ממוסד בוגר ואחראי..יצאנו בסביבות חודש היה לנו קשר נפלאא עם הרבה חום ואהבה ונתינה ועזרה ותמיכה וכבוד..ומה שרק אפשר לבקש בקשר..לא הינו מתראים הרבה כי הוא גר קצת רחוק מימני אבל פעם בשבוע לפחות וכל יום טלפונים..בהתחלה הוא אמר לי שהוא קצת עסוק בעבודה ולכן לא היה מתקשר הרבה אבל אחר כך הוא התחיל ממש להתקשר הרבה והרגשתי שזהו הקשר רק הולך ומתחזק..תמיד אמרתי לו שיהיה לי קצת קשה לקיים איתו יחסי מין כי לא מיזמן יצאתי ממערכת יחסים של שנתיים וזה קצת קשה לי והוא אמר שאין בעיה לחכות..כעבור חודש החלטנו שזה הרגע המתאים לשכב ואחרי ששכבנו פשוט כל היחס שלו השתנה מקצה לקצה...הוא הפך להיות השולט בקשר ולא כמו בעבר שזה היה הדדי...והכל פשוט השתנה..הוא היה אדיש והתיחס כאילו לא ממש הכפת לו אבל מצד שני המשיך להתקשר ולהתעניין..אז החלטתי שזהו כאן זה ניגמר אחרת אני יסבול יותר אם נמשיך להיות ביחדהשאלה שלי מה גורם לבן אדם להשתנות מקצה לקצה אחרי סקס?הרי הכל היה מעולה גם אחרי הסקס עצמו היה יחס חם ומילים יפות וכו'..זה משהו שאני לא מבינה\אחרי זה הוא ראה אותי ברחוב ואפילו שלום לא אמר לי..אני פשוט לא מבינהמה אתה מציע לי דוקטור אני ממש מיואשת....הגעתי למצב שאני שונאת גברים ויודעת שלא יההי מצב יותר לסקס עם גבר מתוך הפחד שזה יקרה לי שוב ואחרי הסקס אני יבין שכל היחס והכל היה מסיכה אחת גדולה..וצביעות..אני נורא חוששת למן סוג של טראומה ביגלל שאני עדיין צעירה וזה סתםפ יהרוס לי את החיים כי זה החיים לא קרא לי מצב כזה..מה אתה מציע לי לעשות?אולי הכל היתה אי הבנה?לברר דרכו או לא?אני מקווה שתענה ברצינות להודעה כי ראיתי שיש כמה הודעות שלא ענית עליהם בבקשה תעזור לי ...
ד"ר אורן חסון
ללמוד להיות אשה בעלת ערך
⌄
הילה יקרה,
את מתארת מצב שיכול לקרות כאשר אין לו עניין אמיתי בך, אבל הוא היה מעוניין לשכב איתך, ולאחר שהשיג אותך זה נגמר לו (כי כבר אין על מה להאבק), אבל יכול להיות גם שהוא שינה את דעתו מסיבות אחרות, שחלקן אולי לא קשור בך כלל, ורק במקרה התזמון היה לאחר הסקס ביניכם (למשל, אם מישהי שאהב קודם, חזרה לחייו). אני סתם מעלה אפשרויות אחרות, רק כדי לו מר לך שזה אפשרי.אבל זה מוקדם מכדי לאבד את האמון בגברים. את יכולה לדבר איתו באופן גלוי, ולראות אם את מקבלת תשובות מספקות. אני לא בטוח שתקבלי תשובות מספקות, ואם כן, אולי הן תהיינה פוגעות (בדרך כלל גברים ונשים כאחד מתקשים לתת תשובות פוגעות, גם אם הן התשובות הנכונות, אז הם מתחמקים עד כמה שאפשר מלתת תשובות ישירות).בהמשך חייך, הילה, יהיו גברים שונים. חלקם יהיו כאלה, וחלקם לא. הדרך שלך לחיות נכון היא בעיקר ללמוד להתמודד עם כאב. ככל שתעריכי את עצמך יותר, וככל שתבני את עצמך טוב יותר כאשה בעלת ערך, כך יהיה לך קל יותר ללמוד להתמודד עם קשרים מזיקים, ותחיי חיים מאושרים יותר.