יחסים: מה לעשות כשבן הזוג לא קשוב
רונית
בעל שתלטן
⌄
שלום רב,
אני ובעלי נשואים כבר 6 שנים ויש לנו שני ילדים. אני בת 30 והוא 34. בשנתיים הראשונות לנישואים הכל היה מצויין ומאז שעברנו לגור ליד אבא שלו הכל התחיל להתמוטט. אבא שלו גרוש פעמיים והדעה שלו לגבי נשים שלילית מאוד ואין לו בעיה לומר את זה לבנו וגם בפני. אבא שלו כל הזמן התערב, ישב איתו לשיחות כמובן שלא בנוכחותי ומאז אני מרגישה שאני חיה עם אדם אחר לגמרי, אלים, שתלטן, מפחד שאני אסית את הילדים נגדו למרות שין לו שום עילה ממשית (ילדיו האחרים של אביו לא מדברים איתו כבר שנים). כל הזמן מאשים אותי שהילדים לא אוכלים טוב, לא מתנהגים כמו שצריך ולמרות שהם מקסימים לכל הדיעות. אני מרגישה שהוא כבר ממש מסית אותם נגדי, אם כבר. את הכל הוא עושה בנוכחותם. כל זה על קצה המזלג. נכון הוא מפרנס ולא מחסיר מאיתנו דבר, משתדל לעזור בבית אבל כשמשהו לא נראה לו הוא משתולל. אמרתי לו מה אני חושבת על העניין של אבא שלו וכמובן שהוא מכחיש (ד.א. מצאתי פעם מכתב שאביו כתב לו בו הוא מכפיש אותי. בעלי יודע, רק שזה אחרי זמן מה חלף כלא היה). מה לעשות? נמאס לי מהנישואים האלו אני רוצה את מי שנישאתי לו בהתחלה ולא את היצור השתלטן הזה שנהיה ממנו? קשה לי להאמין שיסכים ללכת לייעוץ זוגי, הוא אדם מאוד דעתן ותמיד בטוח שצודק ויודע הכל.תודה ויום טוב.
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי לבד
⌄
רונית יקרה,
כאשר בן זוגך מפסיק להיות קשוב לצרכים שלך, והופך להיות בעל פתיל קצר, אין ספק שאתם זקוקים לשינוי. יתכן גם שבמצב הנוכחי, רק להתרחק מהשפעה לא טובה של אביו לא יספיק, כי בן זוגך כבר "כייל" את עצמו (כלומר: בנה את עצמו לפי תדמית חדשה והבנת עולם חדשה) באופן אחר משהיה קודם. ואני גם לא בטוח, לפי דברייך, שהוא בכלל יהיה מוכן לעבור למקום אחר. לכן, לקבל סיוע מכוח חיצוני (יעוץ זוגי) זה דבר חשוב.אם הוא לא יסכים ללכת ליעוץ זוגי, אני מציע לך להתחיל לבד. יש סיכוי טוב שהוא ירצה להצטרף לאחר זמן מה, וגם אם לא – יש עדיין סיכוי שגם לבד תצליחי ליצור שינוי חיובי כלשהו. אולי יסייע לך גם לקרוא כאן,בתחתית הדף מתוך האתר שלי, כמה מילים שכתבתי על יעוץ זוגי לבד.