יחסים: מה לעשות כשאת מחוזרת
ליאת
אוהבת יותר מדי
⌄
שבוע טוב ד"ר לחסוןהחבר שלי לשעבר בן יחיד להורים גרושים הקשר עם אמא שלו מאוד חזקהוא מאוד מפונק נפרדנו לפני כ3 שנים היינו ביחד כשנה הוא עזבאותי ומאז נשארנו בקשר, אני מאוד אימהית ז"א אני כל הזמן דואגתמתקשרת אליו בלי סוף שולחת הודעות העיקר לשמוע ממנו שהכל בסדרבנוסף קניתי לו מלאאא מתנות הפתעתי אותו בכל מיני צורות כל מה רציתי זהלשמח אותו ולתת לו כל מה שאני יכולה, הבעיה היא ששכחתי את עצמי בכל הסיפור הזהבכל השנים האלו שאנחנו בקשר הוא לא קנה לי כלום, לא העריך , הוא התרגלשאני עושה הכל בשבילו, הטעות שלי שהתנהגתי כמו עוד אמא ולא כמו בת זוג אבלקשה לי להשתנות כי זה באופי שלי, בנוסף הוא פוחד מאוד מהתחייבות יום אחד הואמתקרב אלי מראה לי שהוא אוהב ויום שני הוא מתרחק אני יודעת שקשה לו הואעבר משבר בגיל קטן שמשפיע עליו ביחסים(אבא שלו עזב אותו ואת אמא שלו)אני אובדת עצות אני זקוקה לעזרתך יש לי כמה שאלותממה נובע הפחד שלו?? איך אני יכולה לתת לו ביטחון שלא יפחד להכנס לקשר???האם אני צריכה להשתנות או שכבר מאוחר מדי??.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
מגיע לך קשר נורמלי והדדי
⌄
ליאת יקרה,
הרגלת אותו לכך שאת מטפחת אותו, ושכחת ללמד אותו לחזר אחרייך. הוא התרגל לזה, מן הסתם. אפילו לא בטוח שהוא באמת רוצה אותך, או שפשוט נוח לו כשאת בסביבה, כי את מטפלת בו מבלי לצפות למשהו. ואולי כשהוא מזהה שאת כן מצפה למשהו, הוא מתרחק.אני חושש שאת צריכה להשתנות, כי הסיכוי שהדינמיקה ביניהם תשתנה בלי זה, נמוך. ואת חייבת לבחון אם כאשר את מתרחקת, הוא מתקרב. אם הוא לא, אז ייתכן שהוא לא מעוניין. אני מציע לכן שתצאי מהיחסים הללו, ותני לו צ'אנס לחפש אותך. אם הוא לא מחפש אותך, נגיד, בתוך חודש, היפגשי איתו לשיחה, ובררי איתו אם יש לו כוונות או רצון להיות איתך. מה שבטוח. אם כן, תסבירי לו שגם את רוצה להיות מחוזרת. ואם לא... אז תוכלי להמשיך הלאה, כי מגיע גם לך קשר נורמלי והדדי. ואם הוא לא מסוגל לספק לך אותו, תצטרכי ללמוד להתגבר. אלא אם הפחדים שלך ישמרו אותך שם עד שלא תהיה לך ברירה אלא לעזוב. או שהוא יתחיל לצאת עם מישהי אחרת.
ליאת
מגיע לך קשר נורמלי והדדי
⌄
ד"ר חסון אני בהחלט מקבלת את דברייךהייתי זקוקה לחוות דעת הזאת, קיבלתי החלטה ויצאתימהקשר הזה חיזקת אותי מאוד, הבנתי שאין לו רגשות כלפיי הוא פשוט ניצלאת האהבה שלי כלפיו,תמיד הרגשתי את זה אבל העדפתי להדחיק את האמתבמקום להתמודד איתה אני מקווה שאני אהיה חזקה ולא אתחרטלרגע על מה שעשיתי...אלפי מילים לא יוכלו לתאר כמה אני מודה לך..עזרת לי מאוד במשפט אחד "פקחת לי את העיניים"תודה רבה בשמי ובשם כל הגולשים תמשיך להנחות אותנו לדרך הנכונה...