יחסים ללא מין: מה עושים?

תאריך פנייה: 20.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ונסה
יחסים ללא יחסי מין
20.01.2007 • 00:05

שמי ונסה ואני בת 26 אני וחבר שלי (35) ביחד כבר 4 שנים אנחו מתקשרים מצויין צוחקים יחד מבלים יחד עושים הכל יחד חוץ מלריים יחסי מין שלאחרונה (שנה וחצי שנתיים) אנחנו עושים על בסיס של פעם בחודש או אפילו פעם בחודשיים שלושה.בתחילת הקשר היינו מקיימים יחסי מין כל יום כמה פעמים ולאורך תקופה די ארוכה.אני מרגישה נורא עם העובדה שלא קורה כלום בינינו במישור הזה הרבה פעמים יזמתי בעצמי אבל כלום לא קרה.פעם אחת אפילו שאלתי אותו מה קורה והוא אמר שפשוט לא בא לו...יום אחד כשבמקרה קמתי בבוקר אחרי שהוא כבר התעורר ראיתי שהוא מאונן מול המחשב, ולאט לאט הבנתי שהוא עושה את זה כמעט כל בוקר ושזה נהיה הרגל בשבילו לאונן עם חומר פורנו מול העיניים מאשר לשכב איתי.אני בחורה יפה ומאוד מושכת ואני לא מבינה למה זה קורה אני מרגישה לא טוב עם עצמי ואני רוצה לדבר איתו על זה אבל לא יכולה, אני רוצה להרגיש נאהבת וחסרה לי הרגשת האינטמיות שכל כך הייתה לנו פעם.הייתי רוצה לדעת איך לפנות איליו בנושא הזה.תודה,ונסה.

ד"ר אורן חסון
יחסי מין ללא יחסים
20.01.2007 • 17:44

ונסה יקרה,
הגדרת את הדברים ממש כפי שהם. יחסים ללא מין, ומין, או אוננות ללא יחסים. בן הזוג שלך מיני, כך מתברר, רק ההבדל שבין אוננות עם חומר פורנוגרפי לעומת יחסים מיניים איתך הוא ששם הוא לא חייב שום דבר לאף אחד. איתך מדובר ביחסים, ויחסים זה אומר לרָצות עוד מישהו. ייתכן שהיתה בעיה ביחסי המין שביניכם שבגללה הרגיש שאת מצפה ממנו ליותר או אחרת, ולכן הוא מוותר מראש. אבל גם אם לא, ייתכן שקשה לו עם הצורך לתאם איתך, ומהצורך לספק אותך לא רק מינית, אלא גם רגשית. הצד הרגשי הזה איננו כשהוא רק בינו לבינו.אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי אצל מטפל מיני, או, אם לדעתך אין ביניכם בעיה מינית, לפחות ליעוץ זוגי, כדי להבין מדוע הוא מתקשה בהבט הרגשי של היחסים ביניכם. אין לך ברירה אלא לדבר איתו. השתדלי לא להאשים, אלא תסבירי לו את מה שכתבתי כאן. שאת מעריכה שיש לכם בעיה ביניכם, ושאת מבינה שקשה לו עם היחסים שביניכם או עם הקירבה האינטימית ביניכם. ותנסי להבין אותו מבלי לקחת זאת כהאשמה כנגדך או כהאשמה כנגדו. זה משהו שצריך לעבוד בין שניכם, וצריך איכשהו לפתור אותו.וגם, שזה בסדר גם שהוא ידאג לעצמו, מדי פעם, ללא יחסים, שאת מבינה שזה צורך, אבל שזה לא יהיה על חשבון היחסים איתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083