יחסים: להיות שלמה עם עצמך

תאריך פנייה: 01.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מרגישה מוזר
סקס ללא אהבה
01.05.2006 • 16:47

שלום
לך,הנני בחורה בת 27 אשר לפני שנתיים סיימה מערכת יחסים שלא הייתה מוצלחת בשל קשיי תקשורת רבים וחוסר אמון רב בבחור איתו הייתי, זאת למרות כל האהבה שהייתה לי אליו...מאז יצאתי עם בחורים רבים אך תמיד חששתי מקיום יחסי מין עם מישהו אחר, וכך אחרי הרבה זמן (יותר משנה וחצי) החלטתי לשכב כך סתם עם מישהו שאני לא ממש מכירה.נפגשתי עם אותו בחור ושכבנו. כאב לי אחרי כל כך הרבה זמן, אבל הרגשתי שאני רוצה כבר להוריד מעצמי את המחסום הפסיכולוגי שבגינו לא הרגשתי שאני מסוגלת לשכב עם מישהו אחר..זה היה בסדר ומאז נשמר קשר רופף ביותר עם אותו בחור- כאשר המטרה היא סקס ורק סקס. לא יצא לי להפגש עמו בחצי שנה האחרונה מאחר והייתי מוטרדת בעניינים אחרים ולא יצא לי להפגש עמו, זאת למרות שהתקשר מספר פעמים...לאחרונה הוא יצר קשר מספר פעמים, ופעמיים נעניתי לו והחלטתי להפגש עמו, בפעם הראשונה הוא טען כי עליו ללכת לאירוע ששכח ממנו ובפעם השנייה שקבענו, הוא התקשר בטענה אחרת שהוא חייב לאחר את הפגישה, שגם ככה הייתה מאוחר בלילה. הסכמתי, הגעתי למקום המפגש וחיכיתי וחיכיתי, לאחר חצי שעה מהמועד בו קבענו התקשרתי אליו אך הוא לא היה זמין. התאכזבתי מאוד. לאחר שעה מהמועד בו קבענו חזרתי חזרה לביתי. הרגשתי שכנראה זה לא היה צריך לקרות מלכתחילה כי הרי היו לי הרבה התלבטויות אם להפגש עמו שוב....כשהייתי בדרכי הביתה הוא התקשר אלי מספר פעמים, אך לא הרגשתי שאני צריכה לענות לבנאדם שקבע איתי ומצא לנכון להתקשר אלי שעה וחצי לאחר המועד שקבענו...החלטתי לנתק את הקשר לגמרי, כי לא הייתה שום מכובדות ב"יחסים" האלו, והוא הראה לי רק זלזול על-ידי היחס שהפגין באותו ערב- כי אפילו לא התקשר להגיד שהוא מאחר והניח כי אני מחכה לו.אני רוצה להתחיל משהו חדש, אך מצד שני מרגישה שאין בי את הכוחות לתת מעצמי ולפתח קשר ויחסים חדשים.אינני יודעת אם זו תקופה (ארוכה...) שאני עוברת והיא תעבור כשאגשים ואוהב את עצמי בחזרה-מספיק בשביל לתת לאחר לאהוב אותי...אני, כמו כל אישה, מעוניינת במגע גופני מצד אחד, אך מצד שני מעוניינת גם בקצת יותר מנטו סקס..אשמח לעצה בנושא...תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
להיות שלמה עם עצמך
03.05.2006 • 22:47

מרגישה יקרה,
יותר קל להתחיל קשר כשאת פנויה רגשית. יחד עם זאת, השיקול שלך, של "לעשות את זה כדי שלא לאבד את הבטחון" יכול להיות שיקול נכון, בתנאים מסויימים. יחד עם זאת, לא ברור לי מדוע חששת מקיום יחסי מין עם בחורים שיצאת איתם. אולי זה היה לך יותר טבעי לו זה היה קורה אז, אלא אם לא רצית להראות מתירנית מדי עם גבר שיש פוטנציאל לזוגיות קבועה (וההחלטות צריכות להיות שלך, בהתאם לתנאים, לגבר, ולמה שמקובל בחברה שבה אתם נמצאים).לא ברור לי גם מדוע את לא אוהבת את עצמך מספיק. כדאי שתבדקי זאת עם עצמך. אין ספק שכאשר תאהבי את עצמך יותר, הרי שכאשר תעשי זאת, תעשי זאת מתוך שלמות ורצון, וגם הסיפוק שלך מהזוגיות ומההחלטות שלך יהיה רב יותר. אם את חושבת שכל מה שאת צריכה זה קצת סבלנות עם עצמך, קחי לך את הזמן, עד שתחליטי שהזמן מתארך מדי, ואז, שקלי אם את צריכה סיוע מקצועי, או פשוט להתחיל להיות מעשית יותר ביצירת קשרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מרגישה מוזר
להיות שלמה עם עצמך
04.05.2006 • 19:21

דר' חסון...תודה על תשובתך הכנה.חשוב לי לציין בפניך, כי החששות מקיום יחסים עם גברים עמם יצאתי בעבר נבעו, לדעתי, מהנאמנות לרגשותי כלפי הבחור איתו יצאתי זמן רב...דבר שהלך והתעמם אך הותיר אותי במין בועה ובמצב שהנו שגרתי שממנו ישנו הקושי לצאת...