יחסים לא שוויוניים: מה עושים?
עפר
אהבה או דימיון..
⌄
שלום
אורן,חברתי בשלושה חודשים האחרונים שיועדה להיות אישתי (לדברי שנינו זה היה אמור להיות רק עניין של זמן...) ביקשה לעשות הפסקה כדי לבחון את הדברים?!אני בן 32, אחרי מספר מערכות יחסים כולל אחת של 8 שנים אשר החלטתי לסיים ועוד שאר מיני מאפה, אני מרגיש שאני כבר יודע טוב מה אני רוצה ולמה אני מוכן להתחייב אם כל כולי.הבחורה בת 26, מגיל 14 עזבה את הבית לכפר נוער, שם היה לה חבר 10 שנים, הוא היה מכה אותה ומוריד לה את הבטחון לשטיח. לפני שנה וחצי הוריה התגרשו לאחר שהאב שיקר שקרים לבנים קטנים במהלך חייו והודיע בסוף שיש לו ילדה! מאישה אחרת.בזמן האחרון היו יותר ימים של חוסר תקשורת ותחושת מועקה קשה מאשר כיף, ולמרות שמדברים על הדברים העננה לא מתפוגגת. אני מרגיש שהיא בקורתית בטירוף (היא אפילו קצת גאה בזה...) והרבה דברים שאני עושה מעצבנים אותה והיא לא מצליחה לעבור לסדר היום. אני מצידי כל פעם שהיא מתחילה לבקר אותי פוחד שבעצם היא לא אוהבת אותי אהבת אמת.ופתאום בעיצומו של עוד ויכוח כזה, היא רוצה הפסקה?!!! איך? מה עושים עם זה? למה לא פותרים את הבעיות יחד? לאיפה לנתב את המחשבות? לחכות לה? זאת היא צריכה להתפקח ולהבין? אני כל הזמן מאשים את עצמי שאם הייתי מתנהג כך או אחרת זה היה מסתדר.... ואולי היא לא מוכנה לקשר מחייב עדיין... אבל גם לזה אני מוכן לחכות... אבל איך?
ד"ר אורן חסון
אהבה חד צדדית?
⌄
עפר יקר,
אתה נותן לעצמך שאלות ותשובות גם יחד. אולי אתה לא מוכן עדיין לשמוע את התשובות שכבר יש לך?יש לך חברה שלושה חודשים, ואתה כבר יודע שהיא "יועדה להיות" אשתך. זה אמנם מהר, אבל זה קורה. אבל עושה רושם שהיא לא יודעת שהיא יועדה, והיא מורדת בתפקיד הזה. "ייעוד" דורש רצון של שני הצדדים, לא של צד אחד. ומתי היא תרצה הפסקה אם לא כאשר הדברים לא מוצאים חן בעיניה? כאשר הכל טוב?היא ביקורתית מאד כלפיך, היא מתעצבנת מהרבה דברים שאתה עושה, אז למה שתרצה להמשיך ולהיות אתך? זה לא עושה רושם כאילו שהיא באמת לא אוהבת אותך?אני לא אומר שזה באמת כך, אבל גם לא שזה לא באמת כך. זה פשוט הרושם של מה שנוצר מהמכתב שלך. ואני פשוט תוהה אם יש איזה שהוא מצב בעולם שבו תגיד לעצמך: בעצם, היא לא רוצה אותי, ואני צריך להמשיך הלאה. לפי מה שאתה כותב, אני לא רואה סימנים לזה. יכול בהחלט להיות שהיא לא מוכנה עדיין לקשר מחייב, ויכול להיות מאד גם שהיא באמת לא מוכנה לקשר מחייב, אבל רק כאשר זה איתך. אחרי הכל, יכול להיות מצב שבו היא מתאימה לך, אבל אתה לא מתאים לה.אתה אוהב אותה? אני מציע שתתחיל להקשיב לה. גם כאשר היא אומרת שהיא לא רוצה להיות איתך.