יחסים לא יציבים: ניתוח מכתב

תאריך פנייה: 27.01.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
TS
לא מבין מה עוד לעשות
27.01.2015 • 00:14

אז ככה אני בן 40 יגעתי לאזור מגורי לפני 7 שנים אחרי מערכת יחסים של 6 שנים לפני חתונה וזה התםוצץ מהצד שלי עברתי לאן שאני גר היום הייתי בן 35 והשכנה החדשה שלי היתה בת 40 גרושה (לא שזה הפריעה לי ) עם שתי ילדים נוצר קשר חברי בהתחלה ואחר כך קשריותר חזק קשר אינטימי וככה זה הלך והתחזק עם השנים היא היתה בהליכי גירושים ולא יכולנו להוציא את הקשר הזה החוצה ידעתי למה אני נכנס אבל עדיין זה הפריע לי כי שאוהבים מישהו אז רוצים את הכל ככה לפחות אצלי וזה יצר מתחים לםעמים אמרתי דברים שלא הייתי צריך אבל תמיד ידעתי להביא את הדברים למקומם כי אהבתי אותה היו לנו עליות ומורדות אבל לא משהו רציני הפעם הראשונה שהיה משהו רציני שפשוט חתכתי את זה בגלל שהרגשתי בפינה בגלל כל הליך הגירושים שלה ואמרתי לה שאני לא אוהב יותר למרות שזה היה שקר ולא רוצה להכנס לקשר עם גרושה עם ילדים שזה היה גם שקר כי היה לי קשר טוב עם הילדים עד היום לצערי גרמתי לה עצב ופגעתי בה היה בכי וניסיון מצידה להחזיר אותי ואז אמרתי לה תני לזמן לעשות את שלו כמובן שאחרי כמה זמן שבוע לערך חזרנו להיות ביחד דיברנו והכל היה בסדר לתקופה אבל שוב הרגשתי בפינה וזה גרם לריב גדול שלא דיברנו הרבה זמן שהיא ביקשה ממני לא ליצור שום קשר עם הילדים שלה ועם אמא שלי ואז היא עברה ניתוח שלא ידעתי עליו ולא יכולתי לדעת כי גם שהייתי שואל את הילדים הם לא ידעו עם להגיד לי כנראה אמא שלהם אמרה להם לא לדבר איתי ושהיא חזרה פחות או יותר ידעתי שהיא עברה את הניתוח זה היה תקופה של חודשיים והיא מאד נפגעה מזה שלא הייתי לצדה כמו שהיא עמדה לצידי במקרה שלי למרות שלא ידעתי שהיא עברה ניתוח לא יכולתי לדעת אבל לאט לאט בנינו את הקשר מחדש כאשר איך אומרים הזמן עושה את שלו ואני הרגשות שלי אליה התחזקו מאד למרות שתמיד אהבתי אותה לאט לאט הקשר התחזק אבל אני הרגשתי שכאן אני כבר לא מוכן לוותר שכחתי לציין שאני דחפתי אותה לסיים את הליך הגירושים ולבסוף היא התגרשה רק שאזה דברים הישתנו למרות שהקרש התחזק אני החלטתי לעשות צעד למרות שידעתי שהיא לא מעוניינת להתחתן שוב קניתי טבעת עשיתי בשיא הרצינות ירדתי על הברך והתצעתי לה נישואים אבל ידעתי שהיא לא מעוניינת אמרתי לה שאני רוצה אותה בתור בת זוג שלי לחיים וכאן קיבלתי את הסטירה הראשונה שהיא פשוט לא ידעה מה להגיד היתה מבולבלת אמרה שהיא לא רוצה קשר רציני למרות שמה שהיא שידרה היה משהו אחר הדבר אחרון שהיה יום העצמאות האחרון היינו אצל חברים שלה בתור זוג הכל היה בסדר בכל המובנים ופתאום היא הלכה אחורה דיברה אחרת התנהגה אחרת כל פעם פחות עלתה אליי אלה עם כן אני הייתי יורד אליה וזה התחיל לשרוף אותי כתבתי לה מכתב ראשון על הרגשות שלי ומה אני חושב ולא הגיבה עבר עוד קצת זמן של קרירות כתבתי לה שוב מכתב כי במילים יותר קל לי הסברתי לה מה אני מרגיש ומה אני חושב עליה וכל מה שאני מעוניין גם לא הגיבה עד שלפני שבוע הייתי אצלה כמובן היא כבר לא עולה כמעט דיברנו על משהו ואז דיברה לא יפה לקחה אותי כמובן מאליו כמו שעשתה לאחרונה ופשוט הלכתי כי לא הייתי מעוניין לריב או משהו כזה אבל רשמתי לה בהודעת סמס מה אני חושב על כל התקופה שלמרות שאני פגעתי בה זה היה דו צדדי אבל אני לקחתי את זה אחרת וכמו שאני פגעתי גם היא איך שהיא התחילה לקחת אותי כמובן מאליו רשמתי לה כמובן שאני אוהב אותי ותמיד אהבתי אותה בשורה התחתונה רשמתי לה שעם אחרי ההודעה הזאת עדיין היא תרצה לדבר אז שתתקשר אליי למחרת כי זה היה בלילה ההודעה ועם היא לא תתתקשר אז אני יבין שהיא לא מעוניינת לדבר יותר לאמר את האמת בשבע שנים האילו צמיד הייתי לצידה בכל דבר איפה שרק היתה צריכה אותי שם הייתי שיתפה אותי בכל מה שרק אפשר תמיד ניסיתי לעזור ולרוב גם הצלחתי בצורה כלשהי היא היתה מעורבת בחיים שלי ואני בשלה היא הכירה את המשפחה שלי שקיבלה אותה למשפחה ואותו דבר מהצד שלה אמא שלה מתה עליי גם הילדים שביום כבר גדולים איפה שרק היתה צריכה אותי בכל שעה שם הייתי אבל לא יודע מה קרה פתאום התחרבש היום אנחנו כבר לא מדברים כמעט שלושה שבועות ויש לי הרגשה שזה הסוף וזה באמת שורף אותי כי אני באמת אוהב אותה אמא שלה לא מתערבת אני לא מערב את הילדים כמובן ולא יודע מה לעשות כל יום שעובר לא חוזר להזכיר שהיום היא בת 45 לא שזה משנה היא בין היחידות שבאמת הצליחה שאני יאמר לה אני אוהב קשה לי להגיד את המשפט ועם אני אומר אני במאת מתכוון ומרגיש שורה תחתונה יצא קצת ארוך אבל לא יודע מה לעשות כי באמת אוהב ומאוהב בה ורוצה אותה בתור בת זוג לא יודע כבר מה לעשות עם יש בכלל

ד"ר אורן חסון
יחסים לא יציבים
28.01.2015 • 19:49

TSיקר,
המכתב שלך די מבלבל, וכמו שהבנתי ממה שכן הבנתי ממנו, גם ההתנהגות שלך היתה כזו, עם צעדים אחורה, וצעדים קדימה, ונראה לי שגם הצעדים לאחור וגם הצעדים לפנים היו מאד מהירים, ובעצם מהירים מדי מבלי שקראת נכון את המפה. למשל, כתבת שירדת על הברכיים והצעת נישואים, אבל גם ידעת שהיא לא מעוניינת. ומיד אחר כך אתה כותב שאתה לא מבין למה היא סרבה, כי היא שידרה משהו אחר. אם ידעת שהיא לא מעוניינת, אז אולי היא לא שידרה משהו אחר.ואני חושב שאולי גם היא יצאה מזה מבולבלת. אמרת לה שאתה לא אוהב אותה, כשזה לא היה נכון. כנראה שהיא איבדה אמון בך.אני לא יכול לדעת מה היא רוצה ומדוע היא לא רוצה. אני רק יכול לשפוט מהמכתב שלך שהיחסים ביניכם היו עם עליות ומורדות חדים מאד, ואולי גם היא לא לגמרי יציבה, וזה מחרפן אותך. כך או כך, הדינמיקה ביניכם לא יציבה, ולכן קשה לשמור קשר לאורך זמן עם חוסר יציבות שכזה. יתכן מאד שאם אתם רוצים לעשות משהו, ואם זה לא מאוחר מדי, תצטרכו ללכת לייעוץ זוגי כדי לעבוד על כעסים, על הפגיעות שלכם ועל התקשורת. במצב הנוכחי, כשאין לכם דיבור, אולי תשקול ללכת לטיפול לבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083