יחסים חדשים: תהליך שיקום

תאריך פנייה: 03.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירה
קשר חדש לאחר פרידה
03.09.2006 • 18:25

שלום,
אני צריכה את עצתך.אני ובן זוגי בשלוש שנים האחרונות נפרדנו לפני חודש וחצינפרדנו בגלל סיבות שלו הקשורות להרגשה פנימית שזה "לא זה" על אף שאוהב וכיף ביחד וכו'..היה חודש מאד קשה אך לאט לאט ההריסות החלו להשתקם כלפי חוץ לפחות, ואין מה לעשות הזמן מכהה את הטראומהלפני כשבוע פגשתי מישהו חדש, כשבכל קונסטלציה אחרת יכלנו להתאהב ואולי אף לדהור אל השקיעההוא מאד מעוניין, מתקשר, לא מפסיק לרצות להפגש וכו', וגם כשאני לוקחת צעד אחורה הוא לא מוותר.אני שמחה להפגש ולצאת אבל באיזשהו מקום כל הסיטואציה מלחיצה אותי, מוזר לי להיות עם מישהו חדש ואני מרגישה שהלב שלי מכווץ וממאן להיפתחאני זקוקה לעצה כיצד כן לתת צ'אנס אמיתי לקשר החדש. אני יודעת שהתשובה הכי טובה היא קחי קצת זמן לבד, אבל מה לעשות שמצאתי מישהו נחמד שיכול להתאים? לוותר עליו ולשלח אותו לדרכו רק בגלל שצריך זמן לבד?אשמח לעצה "בונת קשר"תודה רבה(אגב אני בת 29)

ד"ר אורן חסון
תהליך של שיקום
04.09.2006 • 01:32

שירה יקרה,
לא... אם הוא מוצא חן בעינייך, אל תקחי זמן לבד. יכול באמת להיות שהתזמון אינו מתאים, ותני לעצמך לשפוט זאת עם הזמן. אבל, יחד עם זאת, מותר לך להתחיל ולתרגל יחסים מחדש, והכי טוב לעשות את זה עם מי שמוצא חן בעינייך. לכן, לכי עם זה, קחי זאת כחלק מתהליך השיקום, ואל תקחי זאת כתחליף הכרחי לזוגיות. אם תצא מזה זוגיות טובה, אז נפלא, ואם לא, אז למדת שאת מסוגלת ליצור קשיים חדשים, וזה יעזור לך ליצור את הקשר הבא, שלפחות יהיה נכון יותר מבחינת התזמון שלו, אפילו אם הגבר הזה היה יכול להיות הגבר המתאים לו היה מגיע בזמן הנכון (ולמען האמת, את אפילו לא יכולה לדעת... את מכירה אותו רק שבוע!).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083