יחסים: האם כדאי לנסות?

תאריך פנייה: 27.04.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שברון לב
ביטול חתונה ומשבר
27.04.2011 • 17:35

שלום רב,
אני ובן זוגי יוצאים כבר שנתיים וחצי הוא בן 23 ואני 22עמדנו להתחתן ביחד כאשר קבענו תאריך לחתונה וסגרנו צלם אולם ודי גיוכמו כן עמדנו לגור ביחד בשכירות אך שם הכל התפוצץ. התחלנו לדבר על המגורים המשותפים והוא התגלה כפרמיטיבי ושתלטן הוא אמר משפטים כמו את האישה וזה התפקיד שלך לנקות ולבשל ואני יעזור מתי שיש לי כוח לא כל הזמן, אני רוצה סיר אוכל מוכן כל יום שאני חוזר מהעבודה ואם לא אז יהיו ריבים בנינו. לאחר ששמעתי את הדיבורים האלו נרתעתי והחלטתי לבטל את המגורים המשותפים בנינו ולהתנתק לכמה ימים ממנו. לאחר התנתקות הלכתי למיסטיקן שאמר לי שאסור לי להתחתן עם הגבר (ילד) הזה ושאני צריכה להציל את החיים שלי מיד ואנחנו לא מתאימים.זה נראה טיפשי האמונה במיסטיקאי אך המילים שלו הדהדו במוחי וגרמו לי לחשוב האם אני עושה את הטעות של חיי. לאחר מספר ימים של נתק הוא התקשר אליי בוכה אמר שהוא לאהתכווןושהוא שבור ושלא הבנו נכון אחד את השני ושהוא כן יעזור והכל יהיה בסדר.לאחר שיחות מרובות עם אבא ואמא ואח וחברות של אמא שהם גרושות ועברו דברים ועם אנשים שונים ומשונים ובעיקר עם עצמי החלטתי שאני לא בנויה לחתונה כרגע ואני צריכה ללכת היום לבטל את החתונה.הוא הסכים גם כי הוא רואה שאנחנו לא בשלים עדיין ואולי עשינו מעשה פזיז כשקבענו תאריך. דיברנו אתמול אני אבא אמא והוא על המשך הקשר בנינו הוא אמר שישתנה ושהוא יעניק לי ויפנק אותי ויפצה אותי על כל השנתיים שהוא לא עשה זאת ושהוא יהיה ער לצרכים שלי ולרצונות שלי ואז הוא ביקש לדבר איתי ביחידות ולבוא להורים להחליט מה סיכמנו לאחר שדיברנו ביחידות כל השיחה הוא הזכיר בכלל דברים שוליים כמו למה מחקתי את התמונות שלנו ביחד ושהוא לא רוצה שאני ידבר עם ידידים בטלפון אלא רק בפייסבוק זה בסדר מעבר לפייסבוק הוא טוען שזה יפריע לו אם אהיה בקשר איתם יש לציין שעד עכשיו במאמת הסכמנו על הדבר אבל זה הציק לי שבמקום לדבר על הקשר הוא דיבר על דברים שלא קשורים לנושא. התגרתי בו ואמרתי לו שאעשה מה שאני רוצה ואז הוא קם והלך ואמר שאנחנו לא מתאימים ולאחר 5 דקות הוא התקשר ואמר שדברים יצאו משליטה ושהוא באמת רוצה לתקן ושהוא במשבר והוא מיואש ולא מוצא את עצמו והוא רוצה לתת לנו צ'אנס אחרון.השאלה שלי מה עליי לעשות הלב שלי אומר להיות איתו לנסות אולי החמצתי משהו אולי דווקא כשהוא בא עכשיו ממקום של פרידה וכאב וביטול חתונה שאלו דברים קשים אולי מזה הוא יצמח יגדל ישנה תפיסת עולם וישתנה, מצד שני אנשים אמרו לי שהוא ילד קטן והוא סתם אומר דברים הוא ישתנה בדיוק לשבוע ואז יחזור לסורו. ואני קשה לי להחליט כי אני פועלת בעיקר לפי רגש ולא לפי היגיון אני במשבר חזק כבר שבוע וקשה לי להחליט יש לציין שהיו המון ריבים בקשר חלק הצלחנו להתפשר אחד עם השני ולשנות וחלק גדול לא. אמא שלי אומרת שהוא לא מפותח בראש ויש בנינו חוסר תקשורת שזה הדבר הכי גרוע בזוגיות ועליי לחתוך אחד ולתמיד. כי הוא לא ברמה שלי ואין לי סיכוי להיות מאושרת איתו.בבקשה אני צריכה תשובה בדחיפות קשה לי עם המצב הזה.

ד"ר אורן חסון
איך יודעים?
28.04.2011 • 00:04

שברון יקרה,
כנראה שהוא חם מזג ושובניסט, אבל יתכן גם שהוא מבין, דרכך, ואולי בפעם הראשונה, שבעצם זו דרך שאינה ראויה. כשהוא כועס או פגוע, הוא קצת מאבד שליטה ופוגע בך, אבל אולי גם את מסייעת לו להגיע לאיבוד שליטה, בין אם כדי לבדוק אותו, או משום שכאשר את נפגעת, את מתריסה בחזרה. האם אתם יכולים להגיע לשיווי משקל טוב, ומהר? – לא בטוח. האם שווה לך לנסות? – אולי.אבל אם את אוהבת אותו וחושבת שיש סיכוי, ורוצה לנסות בכל זאת, מוטב שלאחר תקופה מסויימת של שיקום האמון שביניכם, תעברו לגור ביחד כדי לראות איך אתם מתמודדים עם חלוקת תפקידים וחיים משותפים. רק כך, ובעיתות לחץ, תלמדי אם הוא מפנים או לא, ואם את מצליחה לדבר איתו כדי שיהיה לו קל לקבל ולהפנים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שברון לב
איך יודעים?
28.04.2011 • 16:29

תודה על תגובתך אני רוצה לשאול את דעתך האם הוא אומר שישתנהרק כדי "לפתות" אותי שאני יחזור אליו ואז הוא יחזור להיות אותו הדבר או שבאמת בן אדם יכול להשתנות?ההתלבטויות שלי נובעות נכון מחוסר אמונה בו ובמעשיו מצד אחד אני רוצה להאמין שהוא באמת משתנה אבל אז אנשים אומרים לי שמנסיון שלהם בחיים "עץ עקום אי אפשר ליישר" ושאולי הוא באמת רוצה להשתנות אבל זה לא תלוי בו כיוון שזה הוא ותמיד ישאר כך.אני רוצה לחזור ולנסות אך אני מפחדת להיפגע שוב ומצד שני אני מפחדת שאם הכל יגמר תהיה לי תחושת החמצה שאולי אני מפסידה משהו ואולי באמת יכל להיות לנו טוב.כמו כן זה לא נראה לך טיפשי לבטל חתונה עם מישהו ואז להיות איתו בזוגיות?אני כבר שבוע בקושי אוכלת אני לא הולכת לעבודה אני לא מתפקדת בחיי היום יום ואני מאוד מבולבלת ומיואשת קשה לי להחליט אני שבורה אנא עזור לי וכוון אותי לפי הנסיון שלך להגיע להחלטה ודרך נכונה.