יחסים: האם כדאי ללמד בן זוג?
מתוקה
מבולבלת
⌄
שלום
לך שוב דוקטור אני שמחה שענית לי על השאלה הקודמת אבל זה השאיר אותי בבלבלה גדולה עשיתי פחות או יותר מה שכתבת לי בילינו זמן איכות ועשינו שיחה מעמיקה אבל הבחור שהתחלתי איתו בקשר לא מזמן אמר לי שאף פעם לא ידע מה זו אהבה בין גבר ואישה לא יודע איך לגשת לבחורה מה לומר לה ולכן אני בבלבלה כי אמרתי לו שאני אוהבת אותו בטירוף ואני שואלת עכשיו אותך שוב מה עליי לעשות האם עליי לחכות שזה ישתנה לחכות לו עד שיתחיל להרגיש אליי משהו כי אני לא רוצה מישהו אחר כי יש בינינו כל כך הרבה תחומים דומים ולא רוצה לוותר עליו אני מרגישה כאילו הוא נולד בשבילי כמו שואמרים כאילו שהוא האחד והיחיד שלי הוא כל כך מוצא חן בעיניי שאי אפשר לתאר את זה במילים מהפעם הראשונה שראיתו אותו נוצר בינינו איזשהו קליק מה לעשות דוקטור אני אובדת עצות כל כך כואב לי העניין הזה .רציתי להגיד שהאהבה הראשונה שלי הייתה סיוט פשוט קטאסרופה הבחור שהיה איתי אז היה מקלל משפיל לועג ועשה דברים שאסור לעשות מרגישה שהבחור שהכרתי עכשיו זה כאילו פיצוי על העבר מה עושים בבקשה תענה לי בהקדם האפשרי תודה רבה וחג שמח
ד"ר אורן חסון
כרגע, הוא לא מתאים. האם יכול ללמוד?
⌄
מתוקה יקרה,
הוא מגיע עם מטען אישי לא פשוט, מה שאומר שאולי הוא בחור שנראה מעולה ומושך, ואולי הוא מבריק וחכם, ואולי הוא מגיע עם שפע השכלה וכסף, והסקס פשוט מדהים, אבל הוא צריך להגיע או למצוא בעצמו גם יכולת זוגית זה חלק מהיכולות וחלק מהאיכות שיש בבן זוג. בלי זה, הוא לא מתאים. אני חוזר: בלי זה, למרות כל היתר, הוא לא מתאים לך, וכנראה לאף אחת. אני מבין את האכזבה, כי כל היתר ישנו, וכי גם את הזמן שלך לא קל לקטוף מהעץ, ולכן קשה לך לקבל את זה. אבל יתכן מאד שהוא לא מתאים.ולאחר שאמרתי את כל זה, אפשר אולי לנסות אחרת. הוא אומר שהוא אף פעם לא ידע מה זו אהבה בין גבר לאשה, ולא יודע איך לגשת לבחורה ומה לומר לה. האם הוא רוצה להתאהב? האם הוא רוצה ללמוד? האם תהיה לך הסבלנות לנסות וללמד אותו? - זו אפשרות. את יכולה לנסות, אבל זה סיכון. ככל שהוא רוצה יותר, כי הוא מבין שזה חשוב לו, למשל, הוא יהיה אולי פתוח יותר לנסות, אבל קחי בחשבון שהוא יישבר מדי פעם. האם גם את? האם אתם מוכנים (וזה כולל גם אותו!) להשקיע כדי שהוא ילמד? האם הוא מוכן ללכת איתך לטיפול זוגי כדי להיות מסוגל לצאת מאזור הנוחות שלו, וללמוד, ואולי להתרגל למשהו אחר שהוא מבין שחסר לו, ושהוא רוצה? האם תהיי מוכנה לקבל אותו גם כשהוא למד רק 30 אחוז ממה שהיית רוצה שיידע? 40%? 52.5%? - אני לא יודע עד כמה הוא יכול להשתנות, גם לא כמה זמן זה ייקח, אבל אם הוא רוצה ומוכן להשקיע בזה, ולהתגבר על הפחדים והחרדות שלו, שכנראה יש לו, יש סיכוי להגיע למשהו טוב יותר, ובעיקר עם עזרה מקצועית.