יחסים: גברים מבינים נשים?

תאריך פנייה: 25.02.2018 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגי
מציאת זוגיות
25.02.2018 • 01:25

שלום רב.
שמי חגי בן 27
כבר זמן רב שאני יוצא לדייטים ולא מצליח להיכנס לזוגיות.
שלא תטעה בעבר הייתי בזוגיות חצי שנה , שנה , וקשרים קצרים שלא נמשכו זמן רב.
לאחרונה אפשר להגיד שבשנתיים האחרונות איני מצליח להיכנס לזוגיות, בכל פעם שאנחנו מגיעים לדייט השני או השלישי פתאום אני מקבל הודעה בחזרה ״ זה לא מתאים״ ״ חסר לי משהו״ , אני עושה הרבה השתדלויות על מנת למצוא זוגיות גם אם זה כרוך להיכנס לאתרי הכרויות, להכיר דרך חברים משותפים, וכו״..
אני בנאדם די קליל בדייטים לא לוחץ יותר מדי אבל גם לא מראה קרירות באיזהו אופן
אני בחור די אנרגטי בחיים בחור עם הרבה חוש הומור, אבל יודע גם לשמור על רצינות במידה מסויימת,
אני לא מצליח להבין למה זה לא מתקדם לזוגיות ארוכה וכבר במספר דייטים זה נעצר..
אני מחפש תשובה לכך כבר זמן רב ולא מצליח להבין
אשמח לעזרתך ועצתך בנושא
תודה.

ד"ר אורן חסון
כלים לזוגיות טובה, כדי ליצור קשר?
25.02.2018 • 14:50

חגי יקר,
אחת הנטיות של גברים במצבך, היא להרגיש אבודים, ושהם לא מבינים נשים. ובכלל, שנשים זה דבר מורכב מדי, או חריג מדי, ולכן צריך למצוא "כללים" כדי לנהוג לפיהם. אגב, גם נשים רבות חושבת כך לגבי גברים, גם אם בואריאציות שונות במקצת.אתה עוסק ביחסים עם אנשים, ואנשים זה דבר מורכב. גם נשים במצבך מנסות יחסים עם אנשים, ואנשים זה דבר מורכב להן. את ה"כללים" אנחנו יכולים ללמוד באופן רציונלי-קוגניטיבי, ולנסות לנהוג לפיהם. יש אנשים שיודעים לקרוא אנשים אחרים, גברים או נשים, טוב יותר, כי דווקא החלק הרגשי שלהם רגיש מספיק כדי לתת להם מידע טוב על מה אחרים מרגישים. התגובה הרגשית, כשהיא בריאה ולא נתונה לחרדות או לפגיעות, היא מהירה ויכולה להיות מדוייקת מאד.והחלק האחר הוא היכולת לחיות עם התובנה שאנחנו לא יכולים לדעת הכל, ולפיכך "כללים" יכולים להיות נכונים סטטיסטית, אבל לא יכולים להיות מדוייקים אף פעם. וממש כמו שיש לנו סיכוי לזגות בהגרלת הלוטו, שהוא סיכוי קלוש מאד, כך יש לנו גם סיכוי לא להצליח באופן עקבי גם כאשר אנחנו נוהגים נכון. גם אז, זה סיכוי פחות מאשר הסיכוי שיהיה לנו אם נבין טוב יותר את המערכת שבה אנחנו נמצאים. אלא שאם אנחנו מבינים שכללים אינם חדים וברורים, ושכל אדם שונה מאדם אחר, בין אם הוא גבר ובין אם הוא אשה, ובעיקר כאשר נבין שאנחנו לא יכולים לדעת את הרקע של האדם האחר, ומהיכן הוא מגיע, ואת נקודות החולשה או החוזקה שלו, ואת מידת הפגיעות או הכעס שלו כשאלה אינם בהכרח באים לידי ביטוי אלא ב"היי" וב"ביי" (כלומר: "בוא ננסה" ו"דיי, התייאשתי"). ברוב המקרים לא נדע מה עבר בראשו של האדם האחר, בעיקר לא לאחר הכרות קצרה מאד.בכלל לא בטוח שאתה צריך לשנות משהו, אלא פשוט להמשיך ולהאמין שתהיה מי שתרצה אותך על יתרונותיך ועל חסרונותיך, כל עוד אתה גם יודע לתת לה מספיק מקום בקשר. ואם זה לא המצב, והיא דווקא אחת כזו שרוצה אותך כדומיננטי וכופה את עצמך עליה, כאישיות "חזקה וכוחנית" שבא בדרך כלל גם עם אישיות לא מתחשבת,אז מישהי כזו כנראה שלא תתאים לך, ולא חשוב כמה טוב היא נראית, או כמה היא חושבת את עצמה.בדוק אצלי באתר את הדף "ארגז כלים לזוגיות" כמודל למה רצוי שתהיה בקשר כדי להיות בן זוג טוב. זה באשר להתנהגות שלך ולאופי שלך. אני חושב שכך אתה רואה את עצמך, ואל תוותר על זה. תמיד יהיו גברים יותר יפים או יותר עשירים או יותר חכמים אמביציוניים, או יותר "ממשפחה טובה" – שזה לא דברים שתוכל משמעותית לשנות. אבל את מה שנדרש מאדם כדי להיות בן זוג טוב הקשור להתנהגות ולהתחשבות אתה יכול לעשות (זה מחזיר אותי לכלים לזוגיות). לא תמיד זה נראה על ההתחלה בקשר, אבל אם תהיה מי שתחפש אותם, ותהייה, היא מאד תעריך את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083