יחסים בעבודה: נקודת מבט

תאריך פנייה: 30.04.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עינת
קושי לעבור הלאה
01.05.2015 • 00:23

שלום
ד"ר,יש גבר מקסים שעובד איתי כבר מספר שנים, ועם הזמן פיתחנו יחסי ידידות קרובים מאד גם מחוץ לשעות העבודה. לפני כמה חודשים הוא נפתח בפניי ואמר שיש לו רגשות כלפיי כבר תקופה ארוכה, והודיתי שהמצב הדדי. יצאנו תקופה, והיה נהדר, לשנינו. עד שהוא החליט שאמנם נפלא לנו כרגע אבל הוא לא רואה פוטנציאל לקשר ארוך טווח, ועל כן הוא רוצה לסגת.אני מבינה את ההחלטה שלו, וכשאני מנסה לחשוב רציונלית אני מבינה שגם מבחינתי עדיף כנראה לעצור את הדברים כאן, לפני שהם מתפתחים יותר. אבל הרגש עדיין מאד מאד רוצה.אנחנו בקשר מצויין, ומדברים (או מתכתבים בווטסאפ) באופן יום יומי. השיחות גולשות לעיתים גם לפלרטוטים או לדיבורים עלינו. הוא מודה שעדיין יש לו רגשות חזקים כלפיי, אבל הוא בטוח שההפסקה הייתה הצעד הנכון. הוא גם התחיל לצאת עם מישהי חדשה בינתיים, והוא מספר לי עליה לא מעט.אני מרגישה שקשה לי מאד להפסיק לחשוב עליו בקטע רומנטי, ושאני עדיין מאד רוצה, למרות שההגיון יודע שכנראה עדיף שלא. מצד אחד, הקשר ההדוק בינינו מקשה עליי - הוא מציף את הזכרונות ואת הרגשות בכל פעם מחדש. מצד שני, אני נהנית מאד לדבר איתו, ויש לו חלק חשוב בחיים שלי כבר שנים. כיוון שאנחנו עובדים ביחד, בכל מקרה הוא ישאר בחיי ואנחנו חייבים לשמור על יחסים טובים.אני לא יודעת מה לעשות. איך אפשר להמשיך הלאה, כשהוא כל כך קרוב? האם אני צריכה להרחיק אותו ולהתמודד גם עם הקושי של אבדן החברות? האם אפשר בכלל לשמור מישהו קרוב, אבל להעלים את הרגשות הרומנטיים כלפיו? ואולי זה שהוא שומר אותי קרוב אליו, ועוד מזכיר לא מעט את הרגשות שלו כלפיי, אומר שיש סיכוי להמשך?...אשמח לעצתך.תודה

ד"ר אורן חסון
נקודה למחשבה
01.05.2015 • 15:12

עינת יקרה,
אני מניח שאני לא צריך לומר שזה הסיכון שלוקחים כאשר מפתחים יחסים רומנטיים בעבודה. את הרי יודעת את זה. המחיר הוא לא פשוט, וזה אכן קשה כאשר הוא בסביבה כל הזמן. העניין הוא שאני לא בטוח בכלל מה הוא רוצה. כלומר, נראה שהוא מבחינתו לא רוצה מספיק, או שלא מסוגל נפשית לקשר משמעותי איתך. אלא שהוא חסר רגישות ואמפתיה כדי להבין מה זה עושה לך, ואולי גם אגוצנטרי מספיק כדי לשחק משחק כפול, כדי להרגיש שיש מי שרוצה אותו, כי זה עושה לו טוב. את נמצאת במקום אחר, זה שרוצה, ולכן נפגעת. אבל אני חושב שאת מתקשה יותר לראות את החלק הפוגע שבו, זה שלא מנסה לשמור עליך, כי כך נוח לו, וכי זה מוסיף לו תחושות טובות, מהמקום האגוצנטרי שלו, ולא מתוך התחושה שהוא אדם טוב ואמפתי שדואג לך. קחי בחשבון שכנראה זה חלק ממנו, והחלק הפחות טוב שבו, ואולי זה יעזור לך להבין שגם מבחינתך הסיפור לא מתאים, כי הוא אולי לא כזה מקסים כפי שאת חושבת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083