יחסי מין וקטינים - מה החוק קובע
נורית
חשובה לי דעתך
⌄
שלום
יש לי בן, בן 24 בחור חכם ולמדן. מחונך, לא מעשן או שותה. כבר שנה הוא בקשר עם נערה צעירה בת 15. עד לא מזמן לא ידעתי את גילה. רק לפני כמה ימים נודע לי על כך. היא נראיתה לי בסביבות 18.שניהם נראים זוג מאוד טוב ומתאים. והיא אף נראית יותר מבוגרת אך ברגע שגיליתי את גילה האמיתי, קצת נבהלתי. דיברתי עימו. הוא בחור פתוח ולא נראה לי שיש לו העדפות לבחורות צעירות מאוד, שמזה הכי פחדתי -אלה שכבר היו לו מערכות יחסים עם בנות גילו והוא בריא בנפשו. לפי מה שהבנתי הקשר הרומנטי לא כלל אקט ("שומרים נגיעה") והם באמת מאוהבים. החלטנו שהוא יקח איתה הפסקה של חודש. השיחה הייתה מאוד שונה, הבנתי שהוא בעצמו לא הרגיש מצד אחד בנוח אך מצד שני הם "בונים יחד קשר ארוך תווך לעתיד הרחוק". הבנתי שלאם הבת הקשר לא כל כך מפריע. הם באמת נראים לי מאוהבים -לא יודעת מה לעשות. הוא בן יחיד ואני מאוד דואגת לו, רוצה שיהיה לו בת זוג טובה עם קשר נכון. אשמח לעצה, תודה.
ד"ר אורן חסון
כפי שראוי לדברים להתנהל
⌄
נורית יקרה,
כל עוד אינם מקיימים יחסי אישות (ואת אומרת שהם שומרים נגיעה), אין בעיה חוקית עם זה.אולי כדאי שתראי כאן הסבר על הצד החוקי. ובכל זאת, היא עדיין צעירה, ואת מודאגת לא רק לה, אלא גם, ואולי בעיקר, לו - שהוא בסדר מבחינת החוק, ושהוא בסדר מבחינה נפשית, ושהיא בשלה מספיק כדי להמשיך ולרצות אותו גם כשתתבגר. דיברת עם האמא שלה, וזה טוב. אולי כדאי באמת להמשיך ולשמור על הקשר הזה, בתדירות סבירה, כדי להרגיש שהדברים באמת מתנהלים כפי שראוי להם להתנהל.