יחסי מין וחוסר תקשורת בנישואין
מורן
בעלי לא מקיים עימי יחסי מין כלל!
⌄
שלום.
התחתנתי לפני חודש וחצי מיום הנישואין עד היום בעלי לא שכב איתי כלל אני עדיין בתולה כפי שהייתי לפני החתונה כל פעם שניסיתי ליזום הוא דחה ותמיד הוא אומר שעייף ..מחר..או מוצא תירוץ אחר..שאלתי אותו אם יש לו בעיה הוא טוען שלא.אני יודעת שהוא שכב בעבר עם אחרות בוודאות.השאלה שלי מדוע הוא לא שוכב איתי?אם לא נמשך אלי למשל אז למה התחתן איתי בכלל?אני נמצאת במצב הזוי והוא מסרב ללכת לפסיכולוג וכדומה.וטוען שאין לו בעיה.כתוצאה מכך יש המון מריבות בינינו..והוא טוען כי בגלל המריבות אין לו חשק..אך המריבות הם כתוצאה מכך ולא להפך..וגם כשלא היה ריב הוא לא יזם כלום..אציין שייש לנו עבר של שנים יחד וכמו כן תפסתי אותו צופה בפורנו פעם אחת ומשערץ שהוא צופה יותר מזה..אשמח לעזרה וחוות דעת מה הבעיה שלו או מה אני יכולה לעשות?תודה מראש.
טלי
בני כמה אתם?
⌄
והאם אתם מרקע דתי? זה יעזור לענות.
מורן
בני כמה אתם?
⌄
בני 33 ולא דתים..האם יש לך הסבר או חוות דעת על המצב?אשמח לעזרה..
ד"ר אורן חסון
מיניות ותקשורת
⌄
מורן יקרה,
טלי עזרה לי לקבל את המידע הזה לפני שאשיב, והיא צודקת: היא כבר מכירה אותי, וזו אכן היתה שאלה שהייתי שואל אותך לפני מתן תשובה. השאלה של טלי חסכה לשנינו את הזמן הזה.נראה לי שיש כאן הרבה מתחת לפני השטח. כך העובדה שהוא לא מקיים איתך יחסי מין. כך גם העובדה שבגיל 33 עדיין לא קיימת את יחסי מין עם גבר - לא איתו כשיצאתם עד הנישואים, ולא עכשיו לאחר הנישואים (וגם לא עם גבר אחר בעבר). יכולים להיות הרבה מאד דברים ברקע, כמו לדוגמא, כעס שלו עליך מסיבות כלשהן, ואולי אפילו על כך (אוגםעל כך) שלא קיימת איתו יחסים לפני כן. יתכן שהוא יודע שזו נקודה כואבת אצלך, ורוצה להעניש אותך על משהו. אני לא יודע על מה, אבל זו אפשרות. גם זה סוג של תקשורת, וכמובן תקשורת בעייתית כי המידע לא עובר במלואו. אפשרויות אחרות הן כמובן שיש לו בעיות עם המיניות שלו, אבל גם זה לא בטוח.במילים אחרות, מורן - רק נישאתם, ורצוי ללכת לטיפול. הוא לא רוצה? - זה בסדר, לכי לבדך בהתחלה לפחות. למישהו שעוסק בייעוץ זוגי, ואולי גם בטיפול מיני, כלומר למישהו שעוסק בזוגות ולא רק בטיפול פרטני. משהו מתפספס לכם בתקשורת, ולא ברור לי למה. על זה אתם צריכים לעבוד, ויכול בהחלט להיות שתצליחי גם לבדך להתחיל לפצח את התעלומה הזו, אם תקבלי את העזרה המתאימה. ואם את עושה את זה, העלי את האפשרויות שכתבתי עליהן. יש סיכוי שזה יזרז במשהו את התהליך.