יחס טוב בקשר - מה המשמעות?

תאריך פנייה: 03.06.2017 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
סולי87
האם כדאי להילחם
03.06.2017 • 15:48

כן בסוף גם לי זה קרה...יצאתי עם מישהי 5 חודשים.. אנחנו מכירים מהעבודה והייתה לנו כימייה מטורפת עוד מהדייט הראשון...לפני יומיים דיברנו וציינתי שאנחנו כבר 5 חודשים ביחד ומשום מה מאותו רגע היא התחילה לדבר מוזר...אנחנו לא נפגשים יותר מדי בגלל העבודות כי שנינו עובדים משמרות...היא התחילה להגיד לי שצריך שנדבר בארבע עיניים ולא הייתה מוכנה להגיד לי מה ולמה...אתמול בבוקר אחרי עבודה באתי אליה ושוב לא דיברה איתי אלא אמרה לי שנלך לישון...אחרי שקמנו היא זרקה את הפצצה שבעצם היא רוצה לעשות קאט כי היא לא מצליחה להתאהב בי ושהיא כבר כמה חודשים מנסה עם עצמה ולא קורה לה...בהמשך השיחה היא אמרה שאולי נעשה ״הפסקה״ כדי שאולי זה מה שייגרום לה להרגיש פתאום דברים... זה לא יצא לפועל..עד לפה סיפור רגיל...מפה מתחיל הבלאגן...אחרי כל זה שאמרתי לה שלדעתי אנחנו מפספסים היא התחילה להגיד שהיא לא יכולה לתת לזה עוד הזדמנות כדי לא לפגוע בי עוד יותר בהמשך..ואני אמרתי שההפך מזה נכון שאם אני לא מנסה אז אני יותר אפגע..מפה לשם השיחה נמשכה ארבע שעות שבזמן הזה היא גם בכתה וגם שכבנו וגם שהלכתי היא ליוותה אותי לאוטו...והשיא בלילה שהייתי ביום הולדת של חבר שהייתי אמור להישאר אצלו..היא אמרה לי לפני שאני יישבע שאני לא אשתה ואנהג וכך עשיתי פשוט אצל החבר לא היה מקום בסוף אז אמרתי לה שלא אוכל לעמוד בהבטחה של לא לנהוג כי אני חייב לחזור הביתה..ואז היא אמרה שאבוא לישון אצלה אבל שזה לא אומר כלום...והיא באמת דאגה לי הכינה לי אוכל ולקחה אותי לישון איתה במיטה וכו׳ אני פשוט לא מבין איך מישהי שלא רוצה שום קשר מתנהגת ככה ואני מרגיש שפשוט משהו מפחיד אותה ...חשוב לי לציין שעד שהתחלנו לצאת היא לא הייתה בזוגיות 10 שנים והיו לה רק יזיזים ... אתם חושבים שאני מפספס משהו ושווה להילחם למרות שאני לא יודע איך או שפשוט להמשיך בחיים שלי?

ד"ר אורן חסון
הסטטיסטיקה אומרת
04.06.2017 • 13:24

סולי87 יקר,
כדאי לקחת בחשבון שכנראה פשוט בחרת לעצמך מישהי, שהיא אדם טוב ונפלא, ולכן היא לוקחת אחריות לשמור עליך. אחרי הכל היית קרוב אליה, והיא באמת דואגת לך לא רוצה שתיפגע, ולא רוצה לפגוע בך. לכן היא מתייחסת אליך כל כך טוב. ומצד שני, כל זה לא אומר כלל שהיא גם רוצה להמשיך את הקשר הזוגי אתך.אני מבין שלך אולי קצת קשה להפריד בין יחס טוב לבין רצון להיות ביחד, אבל כנראה שאצלה ההפרדה הזו קיימת, וזו דווקא תכונה טובה. למרבה הצער, כנראה שהיא באמת לא רוצה להיות אתך.האם זה אומר שלא יתכן שהיא חוששת מקשר טוב וקרוב מדי? - לא. זה לא אומר את זה. אבל בשביל להניח את זה, צריך להניח הנחות רבות ושונות על בעיות וקשיים ביצירת קשר הקיימים באישיות שלה, ואת זה אני לא יכול לעשות מבלי לדבר איתה ישירות. אם זה אכן כך, אז אולי ההתעקשות שלך יכולה לעזור לה להתגבר על זה, אם תדע לעשות זאת נכון. אלא שהסטטיסטיקה, לפחות, היא כנראה לטובת זה שהיא פשוט אדם טוב, ואז עקשות שלך רק תעשה לה עוול, ותכביד עליה מאד. אם גם אתה אדם טוב, ואם גם אתה דואג לשלומה כפי שהיא דואגת לשלומך, זה לא מה שתרצה לעשות, למרות תחושת האבדן. אחרי הכל, המחשבה שאתה יודע טוב ממנה מה טוב לה, היא מחשבה יומרנית ופולשנית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סולי87
האם כדאי להילחם
09.06.2017 • 11:19

לאחר ארבע ימים שלא דיברנו כלל ביום שלישי התקשרתי אליה..הופתעתי שהיא ישר ענתה ואמרתי לה שאני רוצה שנדבר והיא ישר הסכימה שזה גם הפתיע אותי..נפגשנו באותו יום ודיברנו ובסופו של דבר גם חזרנו להיות יחד..אמרנו שפשוט נזרום ונתן לזה עוד הזדמנות ונראה לאן זה יוביל...דיברנו על זה שננסה להיות יותר ביחד אבל גם שלכל אחד יהיה את הזמן לעצמו וגם הפתיע אותי שהיא אמרה בסוף הערב שזה פעם ראשונה שהיא חזרה למישהו אחרי פרידה לכן אני לא הבנתי אם זה טוב או לא...גם לפני יומיים הייתי אצלה והרגשתי יותר רגשות מצדה...אני קצת מבולבל מזה שהיא הסכימה לתת לזה עוד הזדמנות ולא הייתי רוצה לדעת שזה בגלל שיש לה רגשות אשמה שנפרדנו או כי היא מרחמת איך אוכל לדעת?

ד"ר אורן חסון
משהו כדי לשפר עוד.
09.06.2017 • 14:57

סולי יקר,
אולי כדאי שתתחיל לסמוך עליה. כלומר, לסמוך על כך שאמנם היא מתלבטת, או התלבטה, אבל א. שזו זכותה להתלבט, עד כמה שזה יכול לפגוע באגו שלך, אבל גם - (ב) שהיא אדם מבוגר ואחראי, אינטלגנטי ועם עולם רגשי בנוי היטב, שיודע להחליט בעצמו מה טוב לו. אם אתה סומך עליה, לך עם זה. הרי ברור שזה גם מה שאתה רוצה.ואם אתה לא סומך עליה, מעניין מאד למה זה קורה לך. האם זה חוסר הביטחון שלך בעצמך? האם זה חוסר הביטחון שלך בתהליכי קבלת ההחלטות שלה?בהחלט יתכן שהיא לא בטוחה במקרה שלך. האם יש לראות זאת כדבר שלילי (כי היא מתלבטת, במקום להתמסר לקשר באופן טוטלי)? האם לראות זאת כדבר חיובי (כי היא מוכנה לשקול את האפשרות של חיים משותפים אתך לכל חייה)? האם זה רק שחור או לבן? ואולי יש לראות זאת כאפשרות שהיא רואה בך כפוטנציאל לזוגיות הכי טוב שיש לה? שיש בזה גם הרבה חיובי, בצד הבנת המגבלות בזוגיות שלכם, משהו שיש לעבוד עליו כדי לשפר עוד? ככל שתראה לה שאתה יודע להבין ולכבד, להעריך ולהתאים את עצמך ולהיות האדם שאתה רוצה להיות ושהיא רוצה לראות, כך לשניכם יהיה קל יתר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083