יזיזה של בן הזוג - מה עושים?

תאריך פנייה: 20.02.2012 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
מלאכית
אובססיביות
20.02.2012 • 18:43

לבן זוגי יש יזיזה מהעבודה שהיא גם עובדת איתי. דיברתי איתה לאחרונה ואמרתי לה שהיא לא צריכה להודות שהיא מאוהבת בבן זוגי פשוט ההתנהגות שלה מראה ככה כשהוא קונה לי משהו אז היא מתחילה לקנא לו ואסור לו לדבר עם אף אחת ואני שאני בת זוגתו לא מפריעה לי אפילו עם מישהי מהעבודה אז היזיזה מתחילה להתעצבן עליו כשהוא מדבר איתה .אני רואה בזה אובססיביות שלה כלפיו שהיא רוצה להשתלט עליו והוא טוען שהיא לא מפריעה לו . (שתבין היא שולחת לעצמה זר פרחים ביום הולדת שלה ומפנטזת שמישהו שלח לה היא כ 12 שנה גרושה ו 4 שנים אין לה מישהו והיא כל הזמן מצטערת שהיא יוצאת עם מישהו כאילו היא בוגדת בבן זוגי(היום היא אמרה לו בצחוק שהיא חלמה שהיא בהריון ואחר כך הרגיעה אותו תירגע זה לא ממך.וגם פינטזה שחברה שלה שפתחה קלפים אמרה לה כל מיני דברים עליהם והבן זוג שלי אמר לי את יודעת שהיא חולת נפש שהיא מפנטזת ואני כל הזמן מזהירה אותו אבל הוא צוחק עליי.לפי דעתי קשר מיני גורר לקשר אחר וציפיות אחרות ?אפילו יש לה חברה שהיא בקשר מיני והיא תמיד אמרה לי שהיא לא כזאת אבל היא כן . היא לא יציבה מבחינה נפשית.מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
יזיזה של בן הזוג?
20.02.2012 • 23:03

מלאכית יקרה,
אני לא בטוח שהבנתי מה את אומרת. בהתחלה חשבתי שהיא היתה יזיזה שלו בעבר, וכשאני קורא שוב את מכתבך, אני מבין שיש ביניהם קשר מיני, למרות היותו רשמית בן זוגך. אם מה שאת שואלת הוא אכן על מישהי שיש לה קשר מיני איתו, אז התשובה שלי היא שזה לא מפליא שהיא מאוהבת בו, ולא מפליא שהיא רוצה אותו לעצמה. קשר מיני ואינטימי גורר לא פעם, ובעיקר אצל נשים, גם קשר רגשי, אפילו אם מצהירים שזה לא הכיוון. והשאלה היא לא אם היא מאוהבת בו או לא, אלא מדוע את מקבלת את זה. לא שאני מזועזע מהאפשרות הזו, כי אנשים יכולים לעשות כאוות רוחם כל עוד הם לא מזיקים זה לזה, אבל כאשר אלו הם יחסים שאינם מקובלים, בדרך כלל, המוסכמות החברתיות משפיעות. ואם עליך זה לא משפיע, אני תוהה למה. מערכת היחסים שלכם נראית לי לא בריאה, כי בדרך כלל מערכות כאלה אינן יציבות. השאלות שאת שואלת מצביעות על כך שגם את מרגישה שמשהו לא בסדר, ומכאן הגעתי לשאלה – זה לא נוח לך, הקשר ההוא לא נותן לך ביטחון, בחברה מקובל אחרת, אז מדוע את מסכימה לזה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מלאכית
יזיזה של בן הזוג?
21.02.2012 • 08:19

אני לא מקבלת את זה אבל הוא רואה בה כמשחק או כזונה הפרטית שלו אבל מה אני אעשה כי אם באמת הוא היה אוהב אותי הוא היה מנתק איתה את הקשר כי יש לה בעיה נפשית חזקה הוא צריך לפתור את הבעיה ולא אני

מלאכית
יזיזה של בן הזוג?
21.02.2012 • 09:43

מה אתה מציע לעשות? מצד אחד אני אוהבת אותו אבל מצד שני אני הבהרתי לו שיש לי החלטות אבל לא סיפרתי לו שאני לא מתכוונת לשכב איתו מתי שאני רוצה אני מצידי גם לא לשכב איתו בכלל כל עוד הוא נמצא איתה בסיפור אבל הוא כל הזמן טוען שהיא לא מפריעה לו . אמרתי לו גם שאם הייתי יודעת ככה בכלל לא הייתי נכנסת איתו לקשר . הוא הכניס אותה לחיינו הוא אמור להוציא אותה וזה לא התפקיד שלי . הוא אומר שכן מה אתה אומר?

ד"ר אורן חסון
כשאין לו סיבה להפסיק את הקשר איתה.
22.02.2012 • 00:23

מלאכית יקרה,
את כותבת שהוא אומר שהוא משאיר אותה כי היא לא מפריעה לו. אבל כפי שאת מבינה, וכך כתבת, לו הוא היה באמת אוהב אותך, הוא היה מנתק איתה את הקשר. בשבילך. ולכן אני מחזיר אותך לשאלה הראשונה שלי – למה את עדיין איתו, אם הוא לא אוהב אותך כפי שאת חושבת שמגיע לך להיות נאהבת?אם תשאלי את עצמך את השאלה הזו כמה פעמים ביום, אולי תביני בסוף שהבעיה היא שלך ולא שלו (כפי שהוא אומר לך, לו אין בעיה. טוב לו. ולך?). ולכן, מכיוון שהוא לא מוכן לפתור לך אותה, כנראה שאת היא זו שצריכה לפתור אותה. אחרת, גם אם נניח שיום אחד יימאס לו ממנה, הוא כבר מבין שאת מוכנה לכך שיש לו קשרים מיניים אחרים. האם תהיה לו סיבה שלא לעשות זאת עם אחרות?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083