יוזמת שיחה בזוגיות - מתי ואיך

תאריך פנייה: 14.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתייעצת
האם אני עושה את הדבר הנכון?
14.01.2012 • 16:15

שלום רב,
אני ובן זוגי ביחד ארבעה חודשים , בהתחלה היה ממש טוב, במהלך כל הקשר שלנו היו עליות ומורדות, לאחרונה היה לנו משבר ובזכות האהבה הגדולה שיש בנינו החלטנו להתגבר עליו ביחד ומאז אנחנו מנסים " להתאושש ".לאחרונה בעיקר בגלל לימודים בן זוגי לחוץ, נראה מוטרד מדברים.אני בעיקר חוששת תמיד שזה קשור אליי, כל פעם שהוא נראה לי עצוב אני מיד חושבת שזה קשור בי, ובקשר שלנו, ואני שואלת אותו..כשיצא לנו לדבר, הוא רמז לי מדי פעם שאנחנו צריכים להקדיש יותר זמן ללימודים ושאנשים מסביב אומרים לו שאנחנו מדברים יותר מדי, אמרתי לו שזה עניין שלנו , אבל כשניסיתי לחשוב על זה הבנתי שאולי הוא מספר לי את זה כי הוא אולי מסכים עם זה קצת? אולי הוא מרגיש סוג של " מחנק"?כששאלתי אותו את זה הוא מיד הגיב שזה לא נכון, ושנעים לו איתי, הוא תמיד חוזר על זה שמאוד טוב לו איתי ושהוא אוהב אותי, אבל ניסיתי להסביר לו שהוא צריך לספר לי מה שהוא מרגיש ושזה לא דבר רע אם הוא מרגיש מחנק, שאני פשוט צריכה לדעת מזה ואולי להתקשר פחות וכו'...למרות שבעיניי המינונים הם דיי בסדר, ז"א אנחנו לא נפגשים כל יום אלא מדברים כל יום...בשיחה האחרונה שלנו אמרתי לו שחשבתי על זה והחלטתי שאולי אני אתקשר פחות , הוא אמר שאני יכולה להרגיש חופשייה להתקשר ושאני לא ארגיש רע עם זה .השאלה שלי היא האם אני עושה טעות בזה שאני אתקשר פתאום פחות ופחות איזום פגישות ושיחות? ואולי פשוט לתת לו את המרחב שלו לתקופה הזאת במיוחד שזה לחוץ עם מבחנים?שנינו סטודנטים.. ולומדים כעת לתקופת מבחנים.איך הוא יקבל את זה שאיזום פחות? אני מפחדת שהוא יחשוב שהפסקתי לאהוב אותו ובגלל זה אני מתקשרת פחות, אבל מצד שני אני לא רוצה שתהיה לו תחושת " אהבה חונקת" ואני רוצה שיהיה לו את המרחב שלו.אני בדילמה כיצד לפעול , כי אני מאוד מאוד אוהבת אותו, ורוצה לשמור על הקשר שלנו.תודה רבה וסליחה על האורך.

ד"ר אורן חסון
שיחות יזומות
15.01.2012 • 00:38

מתיעצת יקרה,
אם לא תרגישי בנוח בקשר, ואם לחדול מלדבר בימים מסויימים ייצור בך תחושת אי נוחות ואי שקט, בהחלט יכול להיות שזה יתנקם בזוגיות שלכם דרך חוסר ביטחון שלך שיוקרן החוצה.אלא שהוא לא מתלונן, כי אם להפך. הוא רוצה שתתקשרי כשאת רוצה. לכן, ייתכן שאולי ירגיש לך נכון יותר שכאשר את יוזמת שיחה איתו, ואת לא בטוחה שהזמן מתאים, שאלי אותו. אם את מרגישה שהוא קצת לחוץ עכשיו, אמרי לו שיחזור כשיתפנה. כך שהוא ייזום קצת יותר, ובזמן שמתאים לו יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083