יוזמה בזוגיות: איך מתקדמים?
ביישן
הביישנות הורסת
⌄
ד"ר חסון שלום.
תופעה שאני שם לב שחוזרת על עצמה.אני יוצא לדייט... 2... או יותר. הבחורה מתאהבת ואני פשוט לא יודע איך ממשיכים.. אני אפילו מסוגל לשכב איתה אבל אני בד"כ לא מתקשר. לא כי אני לא רוצה, אני פשוט לא יודע מה להגיד. וכך יוצא מצב שחושבים שאני משחק. שחושבים שאני לא רציני. וזה לא נכון. אני פשוט מחכה שיעשו את הצעד הבא ואני "אזרום" איתו.יש מישהו ששכבתי איתה ואני מעוניין בה. ואחרי ששכבנו לא יצא לנו להיפגש. אי אפשר להגיד שהצעתי. היא הציעה פעם אחת אבל באמת שלא יכולתי. אתמול נפגשנו עם כל החברים והתיישבתי על ידה. היא הייתה ממש קרה אליי. אני מניח שהיא כועסת על זה ששכבתי איתה ומאז לא נפגשנו.איך יוצאים מזה? זה לא בכוונה. פשוט קשה לי ליזום לדבר להיפתח לקבוע.. ותמיד זה מתפרש כאילו שאני לא מעוניין ואני בעצם שם רגל לעצמי.
ד"ר אורן חסון
איך אומרים יותר קל?
⌄
ביישן יקר,
אתה צודק. אתה כנראה באמת שם רגל לעצמך, כי בתרבות שלנו, נשים מצפות שאתה הוא זה שתיזום. ואם אתה לא, הן מניחות שאין לך עניין. ראה כדוגמא את מכתבה של אינה, 4 שאלות למטה.מה זה אומר? – שאם אתה לא רוצה להפסיד, אתה צריך ליזום. שאם שכבת עם מישהי, זה אומר שמצאת חן בעיניה, וכמעט תמיד גם שהיא מעוניינת ביותר מאשר סטוץ. אם אתה מעוניין, בשביל זה יש טלפון, בשביל זה יש מסרונים, ובשביל זה אפשר גם לשאול שאלה פתוחה, כמו "מתי את מתפנה?" (לפגישה) או "מתי את מתפנה לשיחה?" או "רוצה לבוא לסרט?"ואפשר לנסות שוב, אם לא הלך. לפחות עוד פעם אחת, ודי...