טיפים לתקשורת זוגית

תאריך פנייה: 07.09.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שירה
אמון
07.09.2005 • 12:54

שלום
ד"ר חסון,אני נמצאת במערכת יחסים 4 שנים . לבן זוגי יש ידידה כשבעברו היחסים היו יותר מאפלטונים .לטענתו הרבה לפני תחילת הקשר ביננו לא היו בניהם יחסים אינטימיים. במהלך תחילתו של הקשר שלנו היה קשר טלפוני.לאחר זמן לא מבוטל (כשנה בקשר) ביקשתי להפגש עם אותה ידידה ע"מ להכיר אותה כמו שהכרתי נשים נוספות מעברו .אך ניתקלתי בתשובה כי היא לא מעוניינת לפגוש אותי !תשובה זאת לא נראתה לי וציפיתי שבן זוגי יעמיד אותה במקום. אך לאכזבתי לא היה כך ולכן אני ביקשתי ממנו לומר לה כי אם אינה מעוניינת להפגש עימי לא תוכל להמשיך עימו גם קשר טלפוני לאחר ששוכנע (נושא זה כמעט הביא לפרידתנו) אמר לה הדברים .לאחר כשנה מאותו אירוע התברר כי הלך לבקרה מבלי שאדע ובהתחלה ניסה לטייח ולהסתיר זאת בטענה כי לא רצה לפגוע בי,אני מאמינה כי אין בניהם כרגע קשר אינטימי.סיטואציה זו פגעה בי מאד ובאמון שלי בבן זוגי. לאחר שעברנו שלב זה ושוב נותק הקשר בינהם התברר כי חזר להיות עימה בקשר לאחרונה, יחסינו באותו שלב היו במשבר וטענתו כי היה זקוק לאוזן קשבת ותמיכה שלה.בן זוגי מבקש שאפגש עימה ,אני די מבולבלת כי מצד אחד נראה כי חשובה לו עד כדי שיחסינו עלולים להגמרמצד שני כשדיברנו עליה באופן אובייקטיבי טען כי היא דברנית גדולה ורוב הפעמים היא מעצבנת אותו בשיחותיהםהוא כל הזמן חוזר על כך שהוא אוהב אותי ולא מוכן לאבד אותי בגלל דבר שכזהמתנצל שפגע בי אך לא חושב שעשה טעות.אני אוהבת אותו ,האם יש מקום לייעוץ זוגי ?תודה מראששירה

ד"ר אורן חסון
תקשורת
09.09.2005 • 01:43

שירה יקרה,
אם גם את רוצה להמשיך ולהיות איתו ביחד, יש בהחלט מקום ליעוץ זוגי, שכן עושה רושם שאתם לא בדיוק מצליחים לתקשר. אבל אם את מצפה שמה שיהיה בתהליך היעוץ הוא שהיועץ יגיד לך שאת צודקת שוהוא טועה, אז יכול להיות שתתאכזבי. התהליך אמור לפתוח יותר מאשר היחסים של בן הזוג שלך עם הידידה שלו, וכנראה שיש עוד כמה בעיות חריפות יותר. הידידה היא רק סימפטום לחוסר אמון כללי יותר, ולחוסר תקשורת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירה
תקשורת
11.09.2005 • 16:52

ד"ר חסוןתודה על תגובתך המהירה.אנו מעוניינים להפגש עם יועץ זוגי אך שנינו סטודנטים וזוהי הוצאה לא מבוטלתהאם תוכל להמליץ על יועץ שנוכל להרשות לעצמנו?תודה ,שירה

ד"ר אורן חסון
טיפול לסטודנטים
11.09.2005 • 20:19

שירה יקרה,
נסו שני כיוונים: האחד - דרך קופת חולים. אולי תיכנסו לתור שייקח קצת זמן, אבל זו אפשרות זולה יחסית. האפשרות השניה - מאחר ששניכים סטודנטים, אני ממליץ לבדוק מה זמין כשרות לתמיכה נפשית דרך האוניברסיטה. תרימי טלפון לאגודת הסטודנטים. יכול להיות שקיימת גם האפשרות ליעוץ זוגי ולא רק לטיפול ליחידים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083