טיפים לשיפור תקשורת בזוגיות מופרדת

תאריך פנייה: 16.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בדד
מבולבל בגלל הילדים
16.07.2012 • 16:45

שלום רב,
.לא יודע איך להתחיל ואיך להמשיך הלאה. אני נשוי + שני ילדים (בני 2.5 שנה וחצי שנה) במהלך כל תקופת הנשואים וגם כיום גרים יחד עם חמותי (אם הכלה).דבר שלא הייתי שלם איתו עד היום. החמור מכל שנה הראשונה לנישואים גם האבא היה איתנו - חולה סיעודי ז"ל.לצערי בתחילה הסכמתי כי ראיתי שאישתי היא הבת הקטנה שנשארה לעזור כי שאר האחים כבר נשואים וכל אחד חיי את חייו. לצערי, אין אני מרגיש חיי משפחה ועל אחת כמה וכמה אני לא ממרגיש חופשי לנהל את חיי כפי שאני הייתי רוצה. בנוסף, בסופ"ש כל בני המשפחה באים לבקר את האמא וכך אני עד היום לא מרגיש ולא הרגשתי בחיים הפרטיים שלי.כשרוצה לנהל שיחה או ויכוח עם אשתי אני מרגיש בודד כי כל המשפחה שלה מסביב ואני מרגיש בודד ותמיד אשם, לא בסדר, וכד'. לפעמיים אני מרגיש שאולי בגלל המצב שאני נמצא אני לא מנהל חיי משפחה נכונים הן כלפי אשתי והן כלפי הילדים. המצב הזה גורם לי להיות עצבני ולא רגוע וכמו כן, גם העבודה הקשה שאני מנהל. כל הזמן אני נשאר רק בגגל הילדים. בסוף הרמתי ידיים ועזבתי את הבית. כיום, אני כבר שבועיים גר בבית הורי. בקשתי מאשתישנלך יחד לייעוץ זוגיאבל היא לא מסכימה ועד היום לא נתנה לי תשובה. בני משפחתי שוחחו איתה והסבירו לה שכיום אני במצוקה והיא צריכה לעשות שינוי. אבל אין שינוי !! מה עלי לעשות??

ד"ר אורן חסון
להתחיל לדבר
18.07.2012 • 16:37

בודד יקר,
קצת קשה לנהל דיאלוג כשאתם לא מדברים. צריך להתחיל שם. מכיוון שאתם חיים בנפרד כרגע, אתם צריכים להתחיל ליצור דיאלוג שיהיה מנותק מאנשים אחרים. ראשית - זכותך לראות את הילדים - בקש להתראות ו/או לבלות איתם ועם אשתך בנפרד. היו במקום שבו לגיטימי להיות ביחד, או לפחות עם הבכור/ה בג'מבורי, בגן שעשועים או היכן שלא תבחרו להיות. ליד הילדים אל תתווכחו. החליטו על כך מראש. ליד הילדים רק נמצאים עם הילדים ולמען הילדים. בנוסף, התראו בנפרד - בין אם במסעדה, או בהליכה או בבילוי (סרט, למשל) או מה שלא תבחרו לעשות. אבל שחלק מהזמן יוקדש גם לשיחה על מצבכם.אתם זקוקים לעזרה, וזה ברור. אל תלחץ על ייעוץ זוגי, אבל תסביר שבין אם אתם נפרדים ובין אם אתם נשארים ביחד, יש צורך ליצור תקשורת, ורצוי בעזרת איש מקצוע. כי זה חשוב לילדים. אל תלחץ, אלא תטפטף את זה בהדרגה. אם תראה נכונות - אולי אז זה יהיה הזמן ללחוץ עוד טיפה, ולקבוע פגישה. אם היא לא תבוא - תלך לבד, ותן לה לדעת. אם היא תראה נכונות ראשונית, סביר להניח שהיא תצטרף בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083