טיפים לשיפור מערכת יחסים: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
נשוי לחבר
10.12.2006 • 11:37

שלום
ד"ר חסוןאני צריכה ייעוץ בעניין בעלי, כל ערב אחרי העבודה הוא הולך לחבר שלו, וזה מאוד מפריע לי, כי זה ממש כל ערב, אם הוא לא הולך אליו זה רק בגלל שיש לו סידורים מאוד מאוד דחופים (לעיתים רחוקות מאוד).לפני כמה ימים ביקשתי ממנו שלא ילך ושיישאר איתי וגם טענתי שהוא כל ערב הולך אליו, בתגובה הוא התעצבן, התיישב על הספה ואמר "הנה עכשיו אני אשאר בבית, ושנינו נסבול".איך אני מסבירה לו בצורה הגיונית שזה מפריע לי שכל ערב אחרי העבודה במקום היות עם אשתו בבית הוא הולך לאותו חבר.תודה רבהעדי

ד"ר אורן חסון
כאשר האשה אינה הבחירה החברתית שלו
11.12.2006 • 00:22

עדי יקרה,
לא ציינת את גילכם, לא כמה זמן אתם נשואים וגם לא אם יש לכם ילדים. אני מניח שהיית מציינת שיש ילדים לו היו. מה שברור במערכת היחסים שלך הוא שהוא לא מרגיש איתך מספיק בנוח. או לפחות שהוא מרגיש הרבה יותר טוב אצל חבר מאשר אצלך. ברור גם שאתם לא מצליחים לדבר על זה כראוי. יש לך שתי אפשרויות טובות. האחת היא לשפר את הזמן שלו איתך, כך שיירצה יותר להיות איתך מאשר עם החבר. זו אינה אפשרות פשוטה לביצוע (אחרת הוא כנראה היה מבלה יותר זמן איתך). את צריכה להבין אותו, ולדעת היטב מה עושה לו טוב, מה מעניין אותו ומה מושך אותו, ולעשות זאת. בכלל זה, צריך גם ליצור את האוירה הנכונה מבחינת היחסים ביניכם, וזה לא קל כשאת ממורמרת. זה דורש הרבה איפוק. האפשרות השניה היא להגיע ליעוץ זוגי. ואם הוא לא ירצה, גם יעוץ זוגי פרטני יכול להתאים. כלומר, מה שאני הייתי עושה איתך במקרה זה הוא לעבוד ביחד, ובאופן מושכל על האפשרות הראשונה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083