טיפים לשינה טובה
פשוט אני
זוגיות עם עצמי
⌄
שלום
לך ד"ר חסון חביב.ברכות על האתר החדש והיפה שלך.והערכה גדולה נתונה לך על החסד הציבורי שאתה עושה כאן באתר.אפרוק קצת אשר על ליבי......ואולי תחליט להעביר אותי הלאה....לפסיכולוגיה, אולי פסיכיאטריה......אבל גם הם, לא יוכלו לעזור לי, לכן אשמח אם תגיב ואפילו רק קצת.על הילדות הקשה שעברתי.....התגברתי, מחלתי, הבנתי........לתקיפה המינית חייכתי בפנים, אותי היא לא שברה, על הבעל הלא נכון שבחרתי.....עשיתי תפנית ובחרתי לא להיות קורבן....... אפילו לעצבות ולחרדות שליוו אותי הראתי מי ה"גבר" ולקחתי כדור והתגברתי......הרי יש לי שלושה מחמדים לגדל, יש 120% משרה לעבוד (צריך להתפרנס), צריך להתנדב לקהילה.....הרי איך לא נלך לשמח אנשים בבית חולים שמצבם קשה יותר?עד כאן......הכל בסדר.ולפתע לפני שנתיים החלה בעיה חדשה....הגברת (כלומר אני) הפסיקה לישון בלילה........אינסומניה באה לבקר את כוחותנו והותירה אותי מותשת נטולת כוחות לחלוטין......פניתי לרופא משפחה, לפסיכולוג, לפסיכיאטר ואף ביקרתי אצל מומחה לבעיות שינה שבדק אותי והציע כדור שינה לילה וכדור מעורר לבוקר. לדעתו חלק מבעיות השינה נובעות מכדורי החרדה.באין ברירה אני נאלצת להפסיק את כדור החרדה ואני כרגע בתהליך של גמילה ולפתע כל חומת המגן פשוט קורסת, נופלת.....לא אהיה האמא שאני........לא אהיה העובדת שאני.......כל הרגשות גואשות לפתע, העצבות חוזרת, החרדות דופקות על דלתי.ובמה אתה יכול לעזור לאחת שכמוני שהזוגיות של עצמה עם עצמה קצת נפגעה בדרך?אני פשוט לא יודעת האם יותר טוב לא לישון.......ולקרוס או פשוט לא לקחת כדורים נגד חרדה ועצבות (המילה דכאון קשה לי מידי) ואז לקרוס.מרגישה בודדה, מרגישה שמשימת החיים ומטלותיהם קשה עלי לא ממקום אובדני חלילה הרי יש ילדים לגדל ואנשים לשמח אך הייתי שמחה לעבור מהעולם הזה ולהמשיך למקום אחר.אתה מבין אותי?אני קוראת יומית את תשובותיך ואני רואה איך הן באות לך מעומק הלב והנשמה......אולי תמצא בליבך קצת נשמה עבורי ותעזור לי, אולי יש לך רעיון מה עלי לעשות? למי עלי לפנות?כל טוב לך איש יקר.פשוט.......אני.
ד"ר אורן חסון
שינה טובה
⌄
פשוט יקרה,
תודה רבה על המשוב!כדורים הלוך-חזור לא נראים לי פתרון טוב, אבל ענייני כדורים ותרופות אינם בתחום התמחותי. אלא שיכול מאד להיות שלא פנית למומחה הנכון בתחום השינה. אני חושב שאת הפתרון את צריכה בכל זאת לחפש שם, כדי ללמוד לישון. אולי התנהגותית. יש מעבדת שינה טובה בתל השומר ובכמה מקומות נוספים בארץ. חפשי באינטרנט, ולכי למרכז שינה טוב. יש כאלה בארץ.