טיפים לקשר מדהים
בת 24
צומת דרכים
⌄
שלום,
אני בת 24, לאחר זוגיות של 5 שנים עם אותו בחור בן גילי.בשנה האחרונה היו בינינו הרבה מריבות, כעסים וטינה. ניתקתי כל קשר איתו אבל הוא המשיך להתקשר, ליצור קשר באינטרנט ולא הרפה ממני. לאחר כחצי שנה פרידה שבה הרגשתי כל יום כעסים, עצבים, עצבות ומה שנקרא "אכלתי את הלב" על זה שבזבזתי את כל השנים שלי איתו, החלטתי לענות לטלפונים שלו. התחלנו לדבר, לפתוח עניינים ולסגור אותם ופתאום הרגשתי יותר טוב. נוכחתי להיזכר שלא כל הקשר שלנו היה רע, שהיו דברים טובים ושיש לנו, כצפוי, תקשורת וקשר מצויין.בגדול אמרתי לעצמי שאם לא הצלחתי לשכוח אותו חצי שנה כשהוא לא היה בכלל נוכח בחיי, אולי יעשה לי יותר טוב ואהיה יותר שלווה אם הוא יחזור לחיי כידיד ואסגור איתו את כל הנושאים הפתוחים.. וזו תהיה הדרך להתגבר. בשבועיים הראשונים רק דיברנו אבל המשיכה ניצחה והסוף היה ידוע. כרגע אנחנו במין קשר הזוי כזה של מפגשים (חלקם מיניים וחלקם לא מיניים), נסיעות משותפות, הרבה צחוקים אבל אף אחד מאיתנו לא רוצה לחזור באמת כרגע (או אולי בכלל). אני לא יודעת אם אני רוצה לחזור אליו לאותה מערכת לא כייפית שהייתה והוא לא רוצה לחזור כי הוא חושש שהוא צעיר מדי ושחזרה בשלב הזה לזוגיות איתי משמעותה חתונה בשנה-שנתיים הקרובות.לציין שלמרות שאנחנו לא מוגדרים כזוג, אנחנו לא מתראים עם אחרים.אני מרגישה שהוא סוג של הימור בטוח (למרות ששוב, זה לא כך מבחינתו) ואני קצת מפחדת לעזוב את המערכת הזו, לצאת עם אחרים, להתאכזב ואולי להישאר לבד כמה שנים עד שבאמת אמצא מישהו להיות איתו, אם בכלל. ברור לי שכדי לעשות את הצעד הזה, אני צריכה להפסיק את המערכת עם האקס, להגביל אותה רק לשיחות טלפון פעם ב.. ותו לא.אני רוצה גם להוסיף, שכשהיינו ביחד הייתי טיפה אובססיבית.. לא אהבתי שהוא יוצא עם חברים (למרות שאף פעם לא אמרתי לו את זה. הכעס היה שלי עם עצמי), לא אהבתי שהוא רוכש חברים חדשים ועכשיו זה לא כ"כ משנה לי.. כאילו שלא ממש איכפת לי מה הוא עושה. אני כבר לא אוכלת את עצמי על דברים שפעם כן הפריעו לי מאוד והיו חלק בהרס הקשר.הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא.. באופן כללי על הקשר שהתפתח בינינו ובאופן ספציפי על מה עושים הלאה. איך אני אדע אם אני רוצה להיות איתו? ואם אני רוצה להיות איתו, איך גורמים לו להאמין שזה הקשר הנכון לו לכל החיים?תודה רבה מראש. מצטערת על אורך הדברים.
ד"ר אורן חסון
הקשר הכי מדהים שאפשר
⌄
בת 24 יקרה,
סביר להניח שאם הקשר שלו איתך יהיה לו הקשר הכי מדהים שאפשר, יש סיכוי טוב שהוא יאמין שזה הקשר הנכון לו לכל החיים. אבל בשביל זה את צריכה להחליט שאת רוצה להיות איתו, ולעשות את המאמץ להפוך לו את הקשר הזה להכי מדהים שאפשר, ובאופן שגם את תרגישי זאת. זה משהו שתצטרכי לעבוד עליו, מה שאומר קודם כל לעבוד על הבנת הצרכים והרצונות שלך. זה משהו שאפשר לעזור לך בו ביעוץ פרטני, אבל קשה מאד בהתכתבות כאן. צריך לדבר על זה, ולא די בהתכתבות במסגרת פורום, שהיא מצומצמת מטבעה.
בת 24
הקשר הכי מדהים שאפשר
⌄
אתה כל פעם מדהים אותי מחדש עם התגובות שלך.מודה לך מאוד מאוד מאוד. אני אקח את הכל לתשומת ליבי.תודה תודה.שבוע טוב.