טיפים ליחסים: איך להתמודד עם ריחוק

תאריך פנייה: 20.05.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דודו
איך לזכות בה בחזרה?
20.05.2005 • 10:51

אני ואשתי נפרדנו אחרי 11 שנים מתוכן שש שנים היינו נשואים. נכון להיום אנחנו פרודים 4 חודשים. חשוב לציין שיש לנו ילד בן 3.הפרידה באה מצד אשתי בטענה שהיא כבר לא נמשכת אליי יותר ולא אוהבת אותי אהבת אשה לגבר. מה גם שהיא איתי מגיל צעיר מאד והיא מרגישה שיש לה חסך גדול בכל מיני תחומים שביניהם גם עניין הסקס. חשוב לי להדגיש שהיא ממש לא רצתה גירושין אלא רק פרידה בשביל לבחון את הדברים מהצד.עם כל זאת אני מרגיש שהקשר בינינו הוא חזק מאד ומבוסס על ערכים של כבוד ואמון, ולא נעשה מצדנו כל נסיון אמיתי לנסות להציל קשר זה מכיוון שהיא התבשלה עם העניין הזה בעצמה מבלי לשתף אותי באמת ברגשותיה , והגיעה להחלטה על פרידה עם עצמה.אני מצידי ניסיתי להבין את הצרכים שלה , יצאתי מהבית ללא ריב אלא מתוך רצון אמיתי לתת לה את החופש שהיא זקוקה לו.היום אחרי ארבעה חודשים אני מתחיל להרגיש שהנתק והריחוק בינינו הולכים וגדלים ואני חושש שיהיה קשה מאד לחזור ולסדר את העיניינים בינינו .מצד אחד אני משתוקק ללכת ולדבר איתה על חזרה ונסיון אמיתי להציל את הנישואין ואת כל מה שבנינו יחד עד עכשיו. אך מצד שני אני חושש שזה ילחיץ אותה ויגרום לה להתרחק ממני עוד יותר.מה עושים ? איך מצילים את הזוגיות ואת המשפחה, שבעיניי אין דברים חשובים מזה ולא ממהרים לברוח ולפרק את זה מבלי לעשות את כל המאמצים בשביל לשמור על זה ובשביל להתגבר על כל הבעיות ולהצליח להגיע לחיי זוגיות ומשפחה מאושרים.מצפה לתשובתךתודה.

ד"ר אורן חסון
אולי לא.
20.05.2005 • 22:44

דודו יקר,
אני חושש שלריקוד הטנגו הזה צריך שניים. כל עוד אינך יודע אם היא מוכנה לרקוד את הטנגו הזה אתך, אתה לא יודע אם תרקוד אותו שוב. איתה, אני מתכוון. לכן, ובעיקר כאשר היחסים ביניכם הולכים ומתרחקים ומצטננים, אתה חייב לשוחח איתה שיחה גלויה, כדי להבין מה היא רוצה. ואם היא רוצה ללכת (ואיכשהו מקנן בי החשד שאולי זה כיוון התנועה שלה), תצטרך לתת לה ללכת, כדי להקל על שניכם, הן את המשך קיום ההורות בצורה תקינה (כן, גם כגרושים), והן כדי להקל על התחלות חדשות.שים לב שבמצבך הנפשי, אתה פתוח יותר לראות סימנים של כוונות של להשאר ביחד יותר מאשר את הכוונות ההפוכות. קשה מאד להימנע מהטיות כאלו, וקשה מאד גם להבין מהי הטיה שלך ומה היא כוונה אמיתית שלה. אני חושש שתצטרך להאמין לה למה שהיא אומרת באמירה מפורשת, גם אם זה יהיה מנוגד למה שאתה רוצה.ואם אתם מתקשים להגיע להחלטות לבדכם, לכו ליעוץ מקצועי שיעזור לכם להביע את מה שאתם מרגישים ורוצים, ויעזור לכם להבין מה, בתנאים שלכם, הוא הדבר הנכון יותר לעשותו.קח בחשבון שאולי השאלה "איך לזכות בה מחדש?" אינה השאלה הנכונה, והשאלה הנכונה יותר היא "מהו הדבר הנכון לעשותו?"

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083