טיפים לזוגיות מרוחקת
טליה
אין רגש
⌄
שלום
לך דר׳,
אני בקשר עם בן זוגי קרוב לשנה.
יש בינינו תקשורת נפלאה ויחסים מצויינים.
אני רואה שהכל הולך טוב ונורמלי במערכת יחסים שלנו.
אבל אני מתחילה להרגיש שאני יוזמת הכל. כל פעם כשאנחנו נפגשים אני מציעה מה לעשות, לאן ללכת וכו׳..
אנחנו גם מתראים בתדירות של פעם בשבועיים ואף פעם ב מהלך הקשר הוא אמר שהוא התגעגע אליי, אלא אם אני אומרת קודם. לטענתו הוא אדם פחות רגשי ממני, ולא מביע געגועים במילים, אני גם לא מרגישה שהוא מביע זאת אחרת.
זה מאוד מתסכל אותי במיוחד שאנחנו מתראים בתדירות כזו נמוכה. האם אני מצפה ליותר מדי ממנו? והאם זה נורמלי שהוא לא מביע רגשות?
אני מרגישה שאני משקיעה הרבה בקשר הזה כדי שיצליח, רני מרגישה שהוא בכלל חא משקיע.
אפילו סקס אני יוזמת בתקופה האחרונה.
זה מאוד מתסכל אותי שאני מקבלת כלום בחזרה, הוא תמיד אומר לי כי אני עושה הרבה דברים למענו ובשבילו ודואגת לו לטענתו לפעמים יותר מדי והוא מאוד מעריך את זה, אבל אני לא רואה שההערכה הזו באה לידי ביטוי במציאות.
אני מאוד שוקלת להפרד, למרות שאני מאוד אוהבת אותו.
אני חושבת שאם אני אתרחק ממנו ואשחק קשה להשגה, הוא ישקיע מאמצים יותר, אבל אני לא חושבת שזה מצב בריא במערכת יחסים, שמישהו ירדוף אחרי השני..
אני מתחילה להרגיש שכאילו הוא מתיחס אליי כמובנת מאליו..
מה אתה מציע לי לעשות? האם כדאי לקחת הפסקה ולחשוב באמת מה אני רוצה?
ד"ר אורן חסון
זוגיות מרוחקת
⌄
טליה יקרה,
כנראה גם לאישיות שלו וגם לעובדה שאתם נפגשים פעם בשבועיים, יש משמעות. את יכולה לנסות להתרחק ממנו, ולראות מה יקרה. אבל כמה את יכולה להתרחק ממנו כאשר ממילא אתם נפגשים רק אחת לשבועיים? כמה עוד הוא יכול להתגעגע? נדמה לי שאת מדברת על האגו שלו שייפגע, יותר מאשר הגעגוע אליך. קחי בחשבון, אם כך, מה תלמדי כאשר תעשי זאת. ומצד שני, אם גם אז הוא לא יעשה מאמץ, תצטרכי לשאול את עצמך מחדש אם זה מה שאת רוצה.אבל את כל אלה אני אומר בערבון מוגבל. מנסיוני אני יודע שיתכן שגם דברים שאת עושה או לא עושה עלולים להשפיע עליו לרעה. מכיוון שאיני מכיר אתכם, אני לא יודע מה נכון ומה לא. הפעילי שיקול דעת ומחשבה.