טיפים לזוגיות: התמודדות עם שלושה אתגרים

תאריך פנייה: 21.07.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אורלי
זוגיות
21.07.2006 • 22:43

אני בת 36 נשואה 12 שנה אמא +2 ילדיםאני מאוד אוהבת ילדים ורוצה להביא עוד ילדבעלי לא רוצה שום עוד ילד! הוא התעצבן שאני חוזרת על ילד נוסףהוא עצבני ולא רוצה לשמוע ממני נמאס לו ממני..חבל..אנו אוהבים אחד לשניהמצד שני אני מרגישה לפעמים אני רוצה לעזוב אותו בגלל דבר רק אחד שמפריע לי שהוא טיפוס כל כך רציני ואי הומור..חסר לי..אני מרגישה חסר לי הומור וצחוק..אני טיפוס חברותית ושמחהוהוא לא חברותי ורציני..מאוד קשה תמיד אני מעודדת אותו אבל כמה אפשר לעודד כל זמןאני חולמת שיפנק אותי. בקושי הוא עוזר לי..עזור לי מה אני עושה בהמשך? אני לא יכולה לסבול יותר..תודה אורלי

ד"ר אורן חסון
זוגיות: שלושה דברים שלוש אסטרטגיות
23.07.2006 • 18:24

אורלי יקרה,
את כותבת לי על לפחות שלושה עניינים. האחד הוא דבר שאין לך ולו שום אפשרות לשנות, והוא שהוא רציני וחסר הומור. אבל בזה בחרת, ואת יכולה להחליט שזה מתאים לך או לא, אבל לא לבוא אליו בטענות בנושא זה. אין לו מה לעשות בעניין זה, וכל מה שתגידי רק יתסכל את שניכם. אם את רוצה להישאר איתו, הרי זהלמרותשהוא כך, ואת צריכה ללמוד להשלים עם זה.השני הוא הפינוק שאת רוצה והעזרה, שזה עניין יום יומי. כאן את יכולה לעשות משהו, על-ידי עידוד חיובי (לעודד כשהוא עושה, להוריד את הכעס כשהוא לא עושה, אבל אולי כן לכוון בעדינות אם את יודעת לעשות את זה). חשוב להוריד כעסים, כי כשאת כועסת, גם הוא מתוח וכעוס, ואז הוא יחשוב פחות על עזרה. עזרה ושיתוף באים מתוך רצון טוב.והשלישי הוא עוד ילד... כאן השאלה מורכבת יותר. אבל בסופו של דבר, מכיוון שאת צריכה אותו כדי להביא ילד למשפחה הזו, זו צריכה להיות גם החלטה שלו. וכמו קודם – ככל שהיחסים ביניכם יהיו טובים יותר, וככל שתהיי יותר נחמדה אליו, כך הוא ירצה להיות יותר נחמד אליך. אם היחסים ביניכם יהיו נפלאים, יכול להיות שהוא יסכים, רק כדי שתהיי מאושרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורלי
זוגיות: שלושה דברים שלוש אסטרטגיות
23.07.2006 • 22:27

ראיתי את מענתך ושמחתי.אתה צודק על שלושה דברים שלוש אסטרטגיותאני מרגישה שאני באמת אוהבת אותו מקבלת כמו שהוא.לא אמרתי לו על טענותי רק שמרתי בבטן ולא יכולתי לשמור בבטן לכן כתבתי לךהרגשתי טוב והבנתי מה שכתבת.אני צריכה להוריד כעסים ואלמד לעודד אותו יותרבאמת שמחתי לכתוב לך כי הבעיה אצלי שאני לא סומכת לאף אחד חוץ מבעלי.לא מספרת לחברותי ולמשפחתי.מה דעתך על אי אמונה? לא טוב?בגלל שלמדתי לקח שהם לקחו ברצינות אחרי שספרתי מזמן.מפחדת שהם ישנאו את בעלי..מקוה לקבל שוב את המענה שלךתודה אורלי

ד"ר אורן חסון
כשמה שיוצא החוצה לא טוב
26.07.2006 • 14:40

אורלי יקרה,
אם למדת שמה שאת מספרת יוצא החוצה בצורה לא טוב, אז באמת כדאי להיזהר. מה שחשוב יותר הוא היכולת שלך לדבר איתו, ובעיקר דרך דברים חיוביים, כדי להגיע למה שאת רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083