טיפול תרופתי וקשרים: מה עושים?

תאריך פנייה: 25.03.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בת
לא מרגישה כלום
25.03.2013 • 02:29

לאורן היקר
שלום,כתבתי לך מספר פעמים בעבר בנוגע לבני זוג שונים.הפעם אני צריכה עזרה בתמונה הגדולה יותר - אני עצמי.אני תיכף בת 32. הקשר הזוגי הראשון שלי היה 4 חודשים בגיל 25, עם בחור שהתנהג אליי זוועה. אחר כך היו לי מספר קשרים זוגיים, כשהארוך מביניהם נמשך 8 חודשים. הכרתי בחורים שונים ומגוונים, רובם מקסימים. פיתחתי עם חלקם קשר עמוק המבוסס על תקשורת טובה ושיתוף בחוויות אישיות.אני מודאגת מכך שלמעט הקשר בגיל 25, לא הרגשתי הידלקות/ פרפרים בבטן/ התאהבות כלפי כמעט אף אחד. גם כשכן הרגשתי הידלקות בשני מקרים נוספים (להדגיש בטווח של 7 שנים), זה היה בבחורים שיודעים להקסים בנות, ובדיעבד היו מנוולים והקשר היה די קצר (חודש). הם לא חיפשו קשר רציני.גם היום כשאני יוצאת עם בחורים, אני נותנת להם הזדמנות, כלומר, בכל זאת מנסה לפתח את הקשר ומתמידה לפחות חודשיים, ועדיין לא מרגישה בפנים שום דבר משמעותי חוץ מחיבה, נעימות כייפיות בשיחה ומשיכה פיסית.אני עברתי טיפול פסיכולוגי במשך שנה וחצי ולא מצאתי שם את הפיתרון, אפילו חששתי במשך תקופה שאני לסבית. אבל אני סבורה כיום שזו לא הבעיה.אני לוקחת סרוקסט לחרדות ומעי רגיש, ואחד מתופעות הלוואי שלו זה קהות חושית/ רגשית. האם זו הסיבה שאני לא מצליחה להרגיש כלום?תעזור לי!!!תודה רבה וחג שמח!

ד"ר אורן חסון
להתאהב מחדש: איך עושים את זה?
26.03.2013 • 18:26

בת יקרה,
אני חושש שהשאלה שלך, על השפעת הסרוקסט, מופנית למקום הלא נכון. את צריכה לקבל על כך תשובה מפסיכיאטר, שזו מומחיותו.אבל יתכן מאד שהקושי שלך הוא המגננות שלך, בעקבות קשרים קודמים ואולי גם בעקבות עניינים אחרים. את כותבת שעברת טיפול של שנה וחצי, ואני מבין שזה בזמן עבר. אני לא יודע מדוע הוא הסתיים, וגם לא מה היה טיב היחסים ביניכם, או התובנות שקיבלת בטיפול. אני מציע לך קודם כל לבדוק את ההשפעות של סירוקסט עם פסיכיאטר. אחר-כך, לאחר שהקושי הזה יפתר בדרך זו או אחרת, לנסות אולי טיפול עם מטפל חדש, שאולי יעזור לך בבניית קשר חדש שלך עם עצמך.הייתי רוצה לומר לך שאולי כדאי לך להניח לטיפולים, ולתת לזמן לעשות את שלו - בעיקר כאשר "חיבה, נעימות כייפיות בשיחה ומשיכה פיסית" הם הדבר הנכון, שצריך רק להעמיק קצת יותר כדי לתת לך את הביטחון באהבה, אבל אני יודע שהלחץ הפנימי שלך משפיע גם הוא, ובעיקר כאשר הזמן לא עוצר מלכת. אם את מאד לא רגועה גם לאחר הבדיקות שתעשי עם הפסיכיאטר, לכי למטפל חדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083