טיפול, פחדים חברתיים וזוגיות
מ
לא יודעת מה יש לי
⌄
לד"ר אורן שלום.קשה לי לקום ולהתחיל לבנות את העתיד שלי. מסביבי חבריי מכירים אנשים יוצאים, מבלים מקיימים יחסים די נורמלים לגילם.אני ההפך מהם אני פוחדת להתחיל בקשרים פוחדת להיפגע פוחדת מניצול אני די סגורה אני כנראה מאלה שיושבים בבית ומחכים שמשהו יפול משמיים.חברי צוחקים עליי שאני לא אדם שיוזם משהו, או שאני פוחדת לקיים יחסי מין עם סתם אדם שאני מכירה. אני לא יכולה אני צריכה זמן בשביל להכיר לפחות קצת את אותו האחד לפני שאני הגיע לשליו שאני מוכנה.אבל בשביל להתחיל ממשהו צריך פתח מסויים ואין לי אותו .ד"ר אורן כפי שסמתה לב אני פונה עליך המון ותשובות שלך די עוזרות לי ולנפש שלי.
ד"ר אורן חסון
לשדר לאנשים פתיחות
⌄
מ יקרה,
כתבת לי גם שהתחלת בטיפול, ושאת שוקלת עזיבה כי היא מבטלת פגישות רבות מדי. אם זה עדיין המצב, חפשי מישהו אמין יותר. אולי זה יחסוך לך פניות רבות כאן, כי היכולת שלי לעזוב בבעיות מורכבות מוגבלת.ולגבי שאלתך: זה בסדר גמור שאת צריכה זמן לפני קיום יחסי מין.וביחס לפחדים שלך במגע עם אנשים זרים, נסי אולי לתרגל את עצמך בפגישות עם אנשים. צאי עם חברה לקניונים, לשפת הים או לפאבים. לכי לפעילויות חברתיות ומסיבות של פנויים פנויות. אבל יחד עם כל זה, את צריכה ללמוד לשדר לאנשים בסביבתך פתיחות והיענות קלה לשיחה, כי אחרת הם יתקשו לפנות אליך כדי ליצור קשר. ולזה את אולי צריכה הדרכה וחיזוק בטחון עצמי.