טיפול במשפחה: איך לבסס מעמדך

תאריך פנייה: 04.06.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אושרית
חמות ...וגיסה
05.06.2006 • 00:00

ד"ר חסון שלום ,
קיימת לי בעיה מאוד קשה בקשר ביני לבין חמותי , חמותי"היקרה" טורחת להתקשר עלי כל יום וממש נכנסת לי לחיים , כל שיחת טלפון היא חושבת שאני צריכה לתתלה פשוט מה היה ומה עשיתי .הבת שלנו עכשיו בת 11 חו' והיא כלפעם שאנחנו שם דוחקתבאובססיביות שנשאיר אותה אצלה עד כדי כך שאפילו היא אמרה " ביוםשתפ]סיקי להניק אותה אני לא שואלת היא תשאר אצלי " מה זה לא שואלת ? בעלי היקר נמצא בצבא ומי שאוכל את כל נגוסי האמא שלו זאת אני ואני בלבד .כל פעם שאנחנו חוזרים מהוריו אני ממש פקעת עצבים . . .שאנחנו שם החמות וגיסתי פשוט מזלזזלותבפגין בכל מה שקשור בבת שלנו אנחנו אומרים לא על משהו או אני , הם יודעות יותר טוב ולא מקשיבות .אני לא יכולה להמשיך כחה מה גם שזה לא מערכת בריאה .הבעיה שאני לא יכולה לדבר עם בעלי בנושא , אסור להגיד מילה רעה על המשפחה שלו .מה אני יכולה לעשות? איך להתנהג אם מא שלו וגיסתי ? ניסית לענות בנחמדות ניסיתי אסטריביות אבל כלום .. . .תודהמראש

ד"ר אורן חסון
לבסס מעמד וללמוד לתמרן נכון
05.06.2006 • 16:07

אושרית יקרה,
את צודקת בכך שהבעיה מתמקדת קודם כל בבן זוגך. את לא צריכה לומר משהו רע על המשפחה שלו, אבל את צריכה להבהיר לו את הצרכים שלך, ואת חוסר הנחת שלך. אני לא בטוח שגם זה יעבוד, ואם את יכולה לקחת אותו ליעוץ זוגי כדי שיקשיב, שווה. אלא שגם זה אולי לא יעבוד. במצב עניינים זה, כדאי שתלכי לטיפול אישי, רצוי אצל יועץ זוגי או משפחתי, שיוכל לסייע לך לתמרן במסגרת המשפחתית לפי הצרכים שלך, ועל פי הנפשות הפועלות ומה שקורה איתן, כדי לדעת לבסס את מעמדך ואת המילה שלך בעיניהן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ד"ר אורן חסון
תיקון ניסוח
05.06.2006 • 23:14

אושרית יקרה,
כשכתבתי לגבי ייעוץ זוגי שלא יעבוד, לא התכוונתי שהיעוץ הזוגי עצמו לא יעבוד אם הוא יגיע לשם, אלא שכנראה לא תצליחי להביא אותו לשם. בהצלחה בכל מקרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083