טיפול נפשי: מתי כדאי לפנות אליו
אני
פרידה כואבת
⌄
שלום,
פירסמתי מספר הודעות לגבי מצב מסויים שנכפה עלי. בקצרה הייתי אמור להתחתן בעוד 3 חודשים ולצערי נפרדנו, זה התחיל בכך שההורים שלה התנגדו לקשר והמשיך בכך שהיא כבר לא רצתה את הקשרלצערי נפרדנו כאמור לפני חודשיים וחצי ולפני חודש וחצי היא כבר התחילה לצאת עם מישהו אחרהבעיה שאני לא מצליח להתגבר על הפרידה, אני נאלץ להתמודד גם עם שברון לב וגם עם התנפצות של כל תכנוני העתיד איתה (דיברנו על ילדים, מגורים וממש רצינו להיות יחד) חשוב לציין שהקשר לכשעצמו היה מעולה, ללא מריבות ועם הרבה נתינה מצד שנינוהבעיה שיש לי המון רגעי משבר, אני מקיא כמעט כל יום מהלחץ, אני בוכה, לא לומד, ירדתי מס' קילוגרמים, מסוגר בעצמי, אני חושב שלא צחקתי קרוב לשלושה חודשים - אני פשוט לא מאושר יותר, לאחרונה התחילו בי כל מיני מחשבות התאבדות ותכנונים איך לעשות את זה, מפני שאני פשוט לא רואה איך אני מצליח להמשיך הלאה, חשוב לציין שבחיי היום יום אני אדם חזק, יציב ושיש בכוחו להתגבר על מכשוליםאבל הפרידה איתה פשוט שברה אותי והמעבר שלה לגבר אחר כמובן שלא הוסיף, מעולם לא חוויתי את התחושה שאני חווה עכשיו, חשבתי ללכת לטיפול נפשי כלשהו אבל אני לא חושב שבסופו של דבר אלך...יש לכם עצה כלשהי? אני כבר לא רואה פיתרון ואזלו לי כוחות הנפש להמשיך...
ד"ר אורן חסון
טיפול נפשי
⌄
אתה יקר,
אני זוכר את השאלה שלך. התשובה היום פשוטה יותר, גם כי עבר זמן, וגם כי השאלה שונה. הסיפור ההוא נגמר, ולא השלמת עם זה. ואני חושב שאת התשובה אתה נותן בעצמך, לחיוב ולשלילה: אם אתה לא רואה פתרון, ואזלו לך כוחות הנפש להמשיך, מדוע שאכן לא תלך לטיפול נפשי? והרי, בדיוק לזה הוא נועד. למי שאזלו לו כוחות הנפש להמשיך. אז שכח מהאגו שלך, ומענייני התדמית (הן שלך והן של "טיפול נפשי"). הלכת לעצמך לאיבוד, אז אתה מחוייב לעצמך ללכת לעשות משהו. אתה לא תעניש אף אחד אם תזיק לעצמך יותר.