טיפול משפחתי: מה עושים?

תאריך פנייה: 24.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ח
לא יודעת מה לעשות?
24.10.2006 • 22:51

שלום רב
!אני ובעלי נישואים 6 שנים יש לנו 2 ילדים מקסימים.לפעמים יש לנו ריבים, אחרי כל ריב אני היוזמת להתפייס והאשמה וגורמת לריב כמובן והוא הצודק. בגלל הכעס שלו עלי אחרי ריב - הוא לא מתייחס אליי וגם לילדים.ריב אחרון - אנו לפי הבטחתו לילדים לקח אותם לים (רצה לקחת אותם לבד אבל שכנעתי אותו לקחת גם אותי, אחרי שרבנו בבוקר) הילדים בנים בן 5 ובן 3 רבים בינהם באוטו ותמיד צריך להיות ב"אמצע" ולהרגיע אותם. בהלוך הוא התייחס למריבות שלהם והרגיע אותם ,לא דיברנו ביניינו. בדרך חזרה הילדים היו עצבניים והיפים והתחילו לריב,אני כבר הרגעתי אותם כמה פעמים, בעלי לא התייחס למצב ראיתי עליו שהוא מתעצבן הוא פשוט שם אוזניות של mp3 והתעלם מהמצב. דיברתי אליו שייגריע את הילדים, אז הוא אמר לי שאני זאת שצריכה לעשות משהו. לא יכולתי לסבול את המריבות וצעקות באוטו, בקשתי לעצור .עצרנו אני יצאתי מהאוטו וסגרתי דלת, כדי לא לשמוע צעקות ושהוא ירגיע את המצב. אבל בעלי פשוט עזב ...נסע... השאיר אותי בתחנת אוטובוס באמצע שום מקום.למזלי הייתה תחנת דלק צמודה ביקשתי ממישהו שיחת טלפון(כי נשארתי בלי כלום פלאפון כסף) התקשרתי לחבר שיאסוף אותי. אחרי כמה זמן בעלי הגיע לפי הוראות (כנראה של חבר שהתקשרתי אליו)ואסף אותי.אני בהלם מהמקרה, מבולבלת לגמרה, המקרה משפיל בעיניי. באותו ערב אני ישנתי בבית של הוריי. אבל למחורת חזרתי הביתה בגלל הילדים.לפני כן לא קיבלתי יחס דומה מאף אחד גם ממנו .לא אמנתי שבן אדם מסוגל לזה וסך הכל למה?אנו כבר שבוע וחצי לא מדברים, חיים ביחד אבל לא מדברים. אימי היא זאת שמקשרת בינינו בעניין הילדים אם צריך משהו. הוא ממשיך לעזור בעבודות בית (כשאני לא נמצאת).אני מכינה לו אוכל.אבל אין לי מוסג אך להמשיך?אני יודעת שהוא מאשים אותי בכל מה שקרה ולא מצטער.לא יודעת מה לעשות? לא יודעת איך "לאכול" את זה?איך אני אמורה להתנהג ?לדרוש ממנו שיבקש סליחה (הוא לא יעשה זאת-הוא עקשן)?אני מצטערת על המכתב הארוך שלי.מאוד מבקשת את הצעתך בנושא.

ד"ר אורן חסון
טיפול משפחתי?
26.10.2006 • 23:19

ח יקרה,
אני חושב שאתם זקוקים לטיפול משפחתי. לכם קשה כשאתם בלחץ. וכאשר הילדים צועקים ורבים ביניהם, אתם לא יודעים לשלוט בהם כדי להרגיע אותם. לו היית יודעת לעשות את זה לבד (ורצוי שתדעי), לא היית צריכה לכתוב לי היום. את צריכה לדעת לעשות את זה, וגם הוא צריך לדעת לעשות את זה, ושניכם צריכים לדעת איך למנוע מדבר כזה לחמם אתכם עד כדי פיצוץ ביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083