טיפול מיני: מה עושים כשמיניות נעלמת?

תאריך פנייה: 15.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אסנת
משבר...
15.06.2005 • 01:29

קודם כל תודה על הפורום הזה! עיינתי קצת בהודעות קודמות, ואני רואה ש(בניגוד לפורומים אחרים), אתה מנסה לעזור לעומק ולא ישר מפנה לטיפול.אנחנו נשואים 3.5 שנים, שנינו בני 28, והורים לתינוק בן חמישה חודשים. מאז הלידה יחסי המין שלנו הולכים ונעלמים. אף אחד מאיתנו לא יוזם. אנחנו מאוד אוהבים ומאוד שותפים ובכל המישורים האחרים הזוגיות שלנו טובה. אבל אי אפשר להסתפק בזוגיות כזו, כי היא לא שלמה.לכל אורך הנישואים שלנו, זה היה נושא בעייתי. (לפני הנישואים זה לא היה נושא - אנחנו דתיים). אבל בתקופה האחרונה זה מחמיר, ופתרון לא נראה באופק. אני ממש מרגישה שהנישואים שלנו במשבר. אני מאמינה שזה משבר שאפשר להתגבר עליו וגם להתחזק ממנו, אבל לא יודעת איך.אשמח לקבל ממך עצה. תודה.

ד"ר אורן חסון
מיניות הולכת ונעלמת
18.06.2005 • 15:05

אסנת יקרה,
ובכל זאת, זה בדיוק המקום והזמן שבהם מומלץ ללכת לטיפול מיני. עם זאת, אוסיף כמה דברים בשולי ההמלצה המרכזית הזאת.הייתי מאד רוצה לדעת מדוע את מרגישה שהנישואים שלכם במשבר? אני מניח שאת מרגישה שיש קונפליקט כלשהו, ולא הבהרת אם הקונפליקט הוא ביניכם, כי לפי מה שאת כותבת, אזי, לכאורה לפחות, שניכם לא יוזמים, כנראה שגם לא מדברים על זה יותר מדי, אז היכן הקונפליקט? חסר לי משהו.אפשרות אחרת של קונפליקט היא כזה שאת משערת שישנו בין מה שאת חושבת שצריך להיות לבין המציאות, או בין מה שהוא חושב שצריך להיות (או שכך את חושבת שהוא חושב), לבין המציאות. אם זה הלך המחשבה שלך, את כמובן חוששת שעם הזמן מישהו יהיה מתוסכל (אולי הוא) מבלי לומר דבר ולפתוח את זה ביניכם, ושלכן המצב מכאן רק יילך ויחמיר.אני מניח שהסגירות שיש ביניכם בנושא הזה, הרבה דברים שבשתיקה, היא גורם מרכזי. תופעה נפוצה היא שמיניות האשה יורדת לאחר הלידה. תופעה נפוצה היא שכאשר אחד מבני הזוג דוחה נסיונות מגע מיני באופן קבוע השני מרגיש דחוי, ובמשך הזמן מפסיק לנסות. לא סיפרת מה קורה אצלכם, אבל זה פתיחת העניין היא חלק מתהליך של הטיפול המיני. אחת האפשרויות לשנות, עוד בטרם הטיפול המיני, היא לשנות אווירה. לדבר זה עם זו על הנושא, ולגרום לאוירה שהיא יותר טעונה מיניות ביניכם, בין אם על-ידי משחקי תפקידים, בין אם על-ידי דיבורים על מה שטוב לכם במגע המיני שלכם, ובין אם על-ידי סרטים או תמונות ואמצעים אחרים שיתאימו לשניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083