טיפול מיני וזוגי: פתרון למטענים

תאריך פנייה: 23.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נולי
בעיות קשות בנישואין
23.06.2012 • 06:55

שלום,
אני מאוד מקווה שתוכל לעזור לי.אני נשואה כבר כמעט 7 שנים. התחתנתי בגיל 22 בעודי לומדת לתואר הראשון.תמיד הייתי הראשונה לעשות כל דבר מבין החברים וגם תמיד הצטיינתי - לימודים, קריירה, והחתונה הזאת הייתה סוג של רדיפה אחר הישגיות.בעודי אומרת כן להצעת הנישואין, ברור היה מאליו ששנינו לא היינו מוכנים (למרות שהוא היה בן 28). גם לא התחתנו עם שלהבת אהבה בעיניים. בזמנו, אני חשבתי שזה נכון לי וכך גם בעלי.כבר לפני החתונה היו בעיות והן רק הלכו והחמירו, אבל בכל זאת לא סיימנו את הנישואין. זה היה כנראה בגלל ששנינו נחשבים להצלחות מאוד גדולות במשפחות שלנו ולא רצינו להודות בכשלון.אחד הדברים שתמיד הפריעו הוא שיחסי המין ביננו מעולם לא סיפקו אותי - לא בכמות ולא באיכות, אבל בכל זאת ניסיתי כל הזמן - גם להנות ובהמשך גם להכנס להריון.המצב הנוכחי הוא שיש לנו ילדה מקסימה שהגיעה אלינו אחרי טיפולי פוריות ארוכים (מכל מיני סיבות). בזמן ההריון מאוד נהננו והערכנו את המערכת, אבל אחרי, כמו לפני, כל הזמן - מריבות קיצוניות וחזרה לשגרה.אני כבר לא יודעת מה לעשות. לא נראה לי שזה נכון להמשיך עם הדבר הזה.הייתי מאוד רוצה לתקן (ואולי גם להתאהב בו מתישהו - הוא בעקרון מאוד מוצלח), בשביל הבת שלנו ובשביל החיים שלנו, אבל יחד עם זאת, יש כל כך הרבה דברים לתקן וכל כך הרבה דברים רעים שאני מרגישה שהוא עשה לי ולמשפחה שלי, שעכשיו עולים ולא נותנים לי מנוח.כמו כן, הבעיה ביחסי המין מאוד מתסכלת אותי.אולי נתחיל ממנה? אולי כדאי פשוט להרים ידיים?אני יודעת שהשאלה מאוד מורכבת וסבוכה. אני מקווה שתוכל לייעץ כיצד להתקדם.בתודה מראש!

ד"ר אורן חסון
מטענים וקשיים
25.06.2012 • 11:33

נולי יקרה,
אני אכן חושב שכדאי להתחיל מההיבט המיני. שזה אומר - ללכת לטיפול מיני (ראי את האתר של איט"ם - האגודה הישראלית לטיפול מיני). יתכן מאד שהתהליך הזה, שיהיה מלווה גם בשיחות על היחסים שביניכם ולא רק היחסים המיניים שביניכם, יוליך אתכם גם לפתיחות כוללת רבה יותר, ולאינטימיות טובה, ואם יש לכם בסיס טוב בכל זאת - אולי אפילו יותר מרגשת.עם זאת, לפעמים יש מצב שבו יש הרבה מטענים על פגיעות מן העבר, שאולי כדאי לטפל בהם לפני הבעיה המינית, על מנת להגיע לטיפול המיני עצמו עם יותר פתיחות ורצון טוב, ועם יותר שמחת חיים. במקרה כזה, אולי עדיף להתחיל ביעוץ מיני, מתוך הבנה שתזדקקו בהמשך לטיפול מיני. ובכל מקרה, מטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083