טיפול זוגי: פתרונות אפשריים ודרכי התמודדות

תאריך פנייה: 27.10.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
זוגיות בקשיים
27.10.2015 • 22:17

היי אורן,אני נשואה שנתיים + ילד בן שנה וחצי.אני מרגישה שהזוגיות שלי כבר הולכת לאיבוד. מההתחלה יש ביננו המון ריבים (בעיקר על אמא שלו, הילד, מצב כלכלי ), אנחנו כבר לא מבלים כמו פעם. יש המון בעיות על כסף. אני מרגישה מוזנחת חיצונית וכבר אין לי חשק לסקס כמו פעם.בעלי מאד קשור מאד לאמא שלו. חייב לעדכן אותה בכל דבר מה שיצר כבר אז הרבה בעיות, כי היא התערבה בעניין הילד שלי.הייתי מוצאת את עצמי מתווכחת איתו מדוע הוא לא יכול כבר להשתיק אותה? לומר לה שזה לא ענינה? אבל את הנעשה כבר לא ניתן להשיב. וכל מה שקרה , לא ישנה את התחושה שלי שאני בעדיפות 2 אצלו (וגם אמרתי לו את זה מספר פעמים, אבל הוא טוען שזה לא נכון).והכי הכי מתסכל, שמאז שאני נשואה לו שברתי חסכונות ועזבתי עבודה (לקבל את הפיצויים) בשל המצב הכלכלי שלנו. וגידלתי את הילד בבית עד לא מזמן. ולא נהניתי בכלל והיה לי המון קושי.אז מה את אומר ומה כדאי לעשות?

ד"ר אורן חסון
לשנות את גישתו בהדרגה
28.10.2015 • 18:50

לילי יקרה,
את כותבת על בעיה שיש לה רבדים רגשיים עמוקים. הם יכולים להיות קשורים, כמובן, ליחסים בינו לבין אמו, וגם שם יכולות להיות אפשרויות שונות, החל מתלות שלה בו שהיא חינכה אותו עליה מגיל צעיר, ועד לתלות שלו בה, ואי שם בין לבין מתקיים גם חוסר היכולת שלה "להיפרד" ממנו, כדי שיחפש את אושרו, לא בלעדיה, אבל באופן עצמאי.את מתוסכלת מאד, אתם רבים הרבה, יש בעיות כספיות ועוד. לומר לך ללכת לטיפול זוגי זה לא פשוט, כי זו הוצאה כספית. האם היא תהיה זולה יותר מאשר פרוק הזוגיות? - אני לא יכול לומר לך. אם הבעיה היא כלכלית, חפשו טיפול זול יחסית, או דרך קופת החולים, כי נראה לי שהנושא מאד חשוב.חפשי גם בדף באתר שלי "עזרה ראשונה באינטרנט", את השיחות שניהלתי כאן באתר, תחת "חיזוקים חיוביים", וראי אם את יכולה להתמודד בדרך הזו לבדך. היא דורשת סבלנות, אבל עובדת. מריבות וויכוחים, כפי שאת רואה, והבעת תסכול וכעס, כפי שאת רואה, לא עובדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083