טיפול זוגי: סבלנות ובניית אמון
העייפה
בעיות בתקשורת בעיקר בתחום הכלכלי
⌄
שלום רב,
אנחנו נשואים שנתיים וקצת עם תינוקת בת שנה וחצי ועוד אחת בדרך בע"ה, מתקשים מאד לעמוד בהוצאות החודשיות ואפשר לומר שלא סוגרים את החודש. התחלנו את חיינו בתחום זה לפחות, ברגל שמאל. כלומר - לפני הזוגיות שלנו נכנסתי לחובות בבנק ונאלצתי לקחת הלוואה על מנת לכסות את המינוס הגדול, ואנחנו משלמים אותה עד היום. כל חיי לא ניהלתי את כספיי בצורה נכונה ותמיד נכנסתי ל"ברוכים", ובעלי הרבה יותר מחושב ממני. על רקע זה אנחנו מנהלים את חיינו, בעלי שבר חסכון שחסך מגיל צעיר כדי לא להדרדר, ועובד בעבודה שלא אוהב וכל הזמן ממורמר מהמצב, וכמובן מאשים אותי בכל למרות שידע לפני שהציע לי נישואין את כל המצב. לכן מאד קשה לי לנהל תקשורת איתו על דברים שאני חושבת שהם חשובים ומהותיים לעתידנו הכלכלי וגם להווה כמובן! הוא בא מתוך סטיגמה שאני קלת דעת ולא יודעת להיות מחושבת ומבטל את דעותיי בתחום זה תמיד. ולדעתי אנחנו עושים המון טעויות ולא מנהלים את התקציב שלנו נכון בכלל. גם כשאני מציעה שנהיה יותר מתוקצבים ומחושבים וגם נצטמצם בכל מיני דברים שדורשים גם ויתור מצידי ומצידו הוא לא מוכן לשמוע. הוא רק מקטר ומקטר ולי ממש נמאס. הלכנו לטיפול זוגי כמה פגישות וזה ממש עזר, אבל אין לנו כבף להמשיך ואני זקוקה לחוות דעת שתתן לי כיוון איך אני ממשיכה. אציין רק שיש בינינו אהבה חזקה, וקשר טוב, היינו חברים טובים כמה שנים לפני הזוגיות, והקשר שלנו מושתת בעיקר על חברות ואחר כך על תשוקה ורומנטיקה. גם בזה יש דברים שצריך לעבוד עליהם, אבל מה שמציק לי הכי הרבה זו התחושה כאילו יש עליי כתם שחור בעיניו שלא נמחק, ואני פשוט מנוטרלת בגלל זה ואין לי מילה.צריכה את עזרתך...תודה מראש
ד"ר אורן חסון
כמו תמיד:סבלנות. ולבנות אמון בהדרגה
⌄
עייפה יקרה,
הלכתם לטיפול זוגי שממש עזר. לכן לא ברור לי למה "אין לכם כוח להמשיך"? המטפל או המטפלת הזוגית שלכם מכירים אתכם טוב יותר ממני. הרבה יותר טוב ממני. אם את רוצה כיוון, לעצמך, קבעי איתה עוד פגישה כדי לקבל מגמות. עשר דקות עם המטפל/ת שלכם, שמכיר/ה אתכם, יהיו כנראה הרבה יותר יעילות ממה שאוכל לתת לך כאן, בפורום.בעיקרון, אוכל לומר רק שני דברים חשובים כפתרון כללי למצבים כאלה. האחד הוא שבניית האמון שלו בך תיקח זמן. את צריכה להיות סבלנות. והשני, שאתם צריכים להיזהר לא להיכנס למצב שבו הוא ישתמש בטיעונים הללו, שלכאורה יש בהם צדק אובייקטיבי, כדי לשלוט במה שקורה בזוגיות שלכם. שני הדברים משמעותיים יותר כאשר אתם לחוצים בכסף. ככל שתראי לו שאת לוקחת אחריות, בודקת, יודעת, מרוויחה, חוסכת – אבל לא מנהלת אותו (כי מזה הוא מתגונן) יהיה לו קל יותר לתת בך אמון. וכשאת יודעת מה נכון ומה לא, ובאמת אחראית, יכול להיות גם שתוכלי ללמד את עצמך לנהל אותו מבלי שהוא ישים לב. בעדינות. מה שדורש אולי הרבה יותר סבלנות ממה שיש לך.
עייפה
כמו תמיד:סבלנות. ולבנות אמון בהדרגה
⌄
תודה רבה, עצותיך בהחלט נתנו כיוון, מקווה שיהיה בסדר. כל טוב!
ד"ר אורן חסון
תודה, חשוב לי לקבל משוב כזה,
⌄
כי הוא מאפשר לי לדעת שאכן נגעתי בנקודות חשובות.